2016-17 Eğitim Öğretim yılı Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu ilköretim okulunda coşku ve heyecan dolu bir törenle başladı..

Tüm Eğitimciler ve 15 Temmuz Demokrasi şehit ve gaziler adına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından protokol konuşmalarına geçildi..

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili mesajlar verilen konuşmalarda Celalettin Gözusulu ilkokulu müdürü Nejmi Kaşkaya 15 Temmuz darbe girilşiminmde hayatlarını kaybeden şehitlere Allah’ tan rahmet diledi.

Kaşkaya, ‘‘Yeni eğitim öğretim yılı nedeni ile yaptığı konuşmada şunları söyledi "Allah Ülkemize bir daha bugünleri göstermesin’’ dedi. Kaşkaya ‘‘Okulum 34 derslik, 1744 öğrenci ve 72 öğretmeni bünyesinde barındırdığını söyledi.
En iyi ders anlatılarak değil örnek olunarak verilen derstir diyen Laşkaya bu anlmada bizler doğru işler yapacağız ki öğrencilerimizde bizlerden görerek yaşasınlar.’’ Dedi.

İlçe Milii Eğitim Müdür Ali Yeşilyurt ise ‘‘Köklü değişiklikler eşliğinde yeni eğitim yılına başlıyoruz. Bilimde ilimde Teknolojide ileri bir medeniyet olmak için eğitimi yok saymak tabiki de düşünülemez’’ diyerek Yeni eğitim öğretim yılının vatanımıza, milletimize öğretmenlerimize velilerimiz ve öğrencilerimize iyilikler güzellikler getirmesini diledi.

Törene katılan Zeytinburnu Belediye başkanı Muray Aydın ‘‘Sevgili öğrencilerimiz gözlerinizden öpüyorum… Bizlerin sesini sizlere duyuran basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.. yeni eğitim öğretim yılının veli ve öğrencilerimizin eğitim yılının hayırlara versıle olmasını diliyorum’’dedi.

Yaklaşık 2 ay önce yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Aydın ‘‘Sevgili öğrencilerimiz eğer sizlerin anne ve babası sokaklara meydanlar çıkmasa idi bugün burada olamayacaktık. İç savaş çıkarmak isteyenler komşuyu komşuya öldürtmek  isteyenlere ‘‘Dur!’’ dediler.. Ben sizlerin anne ve babalarınızı kutluyorum.’’ Diyerek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra Zeytinburnu Kaymakam’ı Ali Taşkın Balaban, ‘‘Yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Devletimiz görüldüğü gibi koca koca okullar yaptı. İçine öğretmenler, çalışanlar yerleştirdi. Herkes bir şekilde buna katkıda bulundu. Neden bunu yaptı? Neslini devam ettirebilmesi için. Geleceğe iyi ve yararlı insanlar yetiştirmek istediği için. İrfanı hür, vicdanı hür, fikri hür güzel insanlar yetiştirrmemizi istedi. Bizlerde iyi bireyler yetiştireceğiz. Eğer bunu yapmaz isek 15 Temmuzda olduğu gibi birileri bizlerin kapısını çalar. Birileri dağları tutar. Devlet bu imkanları sağlamış. Yani un var şeker var bunlardan güzel bir helva çıkacağını umud ediyorum’’ diyerek eğitim camiasına mesaj verdi.

Konuşmaların  ardından Zeytinburnu imam Hatip Lisesi’ nde eğitim gören 15 Temmuz Gazisi İsmet Eker’ e Zeytinburnu Kaymakam’ ı Ali Taşkın Balaban tarafından çiçek verildi. Eker yaptığı konuşmada, ‘‘Bu vatan için canımı vermeye hazırım.’’ Diyerek davetlilerden büyük bir alkış aldı.

Ardından Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’ ndan geçen sene mezun olan öğrenciler okul hayatına bugün ilk kez merhaba diyen 1. Sınıf öğrencilerine çiçek vererek devir teslim töreni gerçekleştirmeleri renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Törende ayrıca ana sınıf öğrencilerinin dans ve folklör gösterleri davetlileri keyifli anlar yaşattı.

Törenin ardından sınıfları gezen Zeytinburnu Kaymakam’ ı Ali Taşkın Balaban ve Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, öğrencilere 30 TL lik kırtasiye çeki hediye etti..

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim