Bundan tam 4 sene önce yani 2016 yılında 12 Zeytinburnu sevdalısı arkadaşım ile beraber ilçemizde bulunan tarihi mekanların ve ilçemizin mezarlıklarında medfun bulunan ebedi şahsiyetlerimizi daha çok sayıda yerli ve yabancı turiste tanıtmak için samimi ve içten bir şekilde hiçbir maddi menfaat beklemeden çalışmalara başladık.

İlk günden beri bu projemize destek veren ancak değişik nedenlerden dolayı aramızdan ayrılan arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim.

Ne demiştik tarihi mekanlarımızı ve ebedi şahsiyetlerimizi daha çok kişiye tanıtarak 5 bin kişiye İŞ 20 Bin Kişiye aş sağlayacağız…

Bunu söylerken kesinlikle laf olsun torba dolsun babında demedim. Her şeyi planlayarak bunu söylemiştik ve sözümüzün peşindeyiz. Detayı merak eden dostlarımıza nasıl 5 bin kişiye iş 20 bin kişiye aş sağlayacağımızı detaylı olarak izah ederiz kendilerine.

Kültür adamı Zeytinburnu Belediye başkanı Sayın Ömer Arısoy Projemize sahip çıkarak bizi ziyadesi ile memnun etmiştir…

İşe ilk koyulduğumuz günden bu yana mülki idare amirlerimiz destek olursa hayallerimiz halkımız için daha erken hayat geçer, ancak kimse sahiplenmezse’de biz halkımızın desteği İle er yada geç bu muazzam değerleri ilçemizin istifadesine sunarız demiştik.

Çok şükür ki Zeytinburnu Belediye Resimiz Sayın Ömer Arısoy İstanbul Rehberler Odası başkanı ile bir çalışma yaparak İstanbul’da Turizm rehberi olan 50 rehbere ilçemizdeki tarihi mekanları anlatıkları mini bir çalıştay düzenlediler.

Ben de bu çalıştayın açlışına katıldım. Bazıları için bu basit bir toplantı gibi görünse de benim için Arısoy’un 9 aylık döneminde yaptığı en hayırlı toplantı budur.

Zeytinburnu ile alakalı hayallerimiz çok hepsi de geçek olacak İNŞALLAH…

Her sene 29 Mayıs tarihinde başlayıp 29 Ekimde son bulacak 5 aylık sürede her gün saat 14.53 ve 19.23 de İstanbul’un fethini anlatan tiyatro topluluğu ile İstanbul’un fethi Kazlıçeşme Mahallesinde kurulacak plato da canlandırılacak. Burada 5 ay boyunca en az 500 tiyatro öğrencisi ve usta sanatçı görevini icra edecek.

Arsamız olan yerlerde sosyal amaçlı 10 ar m2 lik işyerleri yapılacak ve dezavantajlı guruplara çok düşük bir bedel ile kiraya verilecektir. Burada da en az 400 kişi isdihdam edilecektir. Bunun ile alakalı da detaylı projelerimiz var. İsteyenlere sunabiliriz.

Merhum Neşet Ertaş üstadımız ne demişti Aşkınan çalışan yorulmaz diye. Biz de Zeytinburnu ilçemizin hak ettiği yere gelebilmesi adına aşkınan çalışıyoruz.

Dron ile havadan yaptığımız çekim de ilçedeki onlarca tarihi mekan ile alakalı muhteşem görüntülerden oluşan İŞTE ZEYTİNBURNU BELGESLEİNİ çektik ve bu belgeselimizi Muhtarlarımız,sivil toplum kuruluşlarımızın ev sahipliği yaptığı mekanlarda yaptığımız seminerler sonrası beraberce izledik. Ve bu çalışmamız halen devam ediyor. Amacımız bu belgeseli bütün ilçe halkı ile beraber izlemek.

Bunu da ALLAH’In izni ile başaracağız…

Geleceğim Zeytinburnu Platformu çok yakında daha büyük oluşumlarla ilçeye değer katacak çalışmalara imza atacaktır.

Zeytinburnu Belediye başkanımız sayın Ömer Arısoy ve ilçe kaymakamımız sayın Mehmet Makas, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Yeşilyurt hocamızın destek ve katkıları ile Zeytinburnu’na ait hayallerimizi daha erken hayata geçirmeye kararlıyız.

Zeytinburnu sevdalılarına selam olsun… İyi ki Geleceğim Zeytinburnu Platformu var…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner