Dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona’da bulunan 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisi, Türkiye’de ilk kez iki yıl önce Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunuldu. Özellikle öğrencilere yönelik eğitici filmlerin gösterildiği Planetaryum’da belgesel türündeki filmler, 8 projektör ile uzayı andıran kubbeye yansıtılarak sunuluyor. İzleyiciler, farklı ortamda kendilerini belgesel türündeki filmin etkisine kaptırıyor.

İnönü Mahallesi’nde iki yıl önce hizmete sunulan Planetaryum, Bağcılarlılardan yoğun ilgi gördü. Her yaştan ilçe sakinine yönelik filmlerin gösteriminin yapıldığı Planetaryum, izleyicilere etkileyici bir ortam sunuyor. Toplam 51 kişilik koltukların bulunduğu salonda, animasyon filmleri gösteriliyor. Planetaryumda 8 adet projeksiyon bulunuyor. Görüntüler uzayı andıran bir formatta düzenlenen kubbeye yansıtılıyor. Tüm projeksiyonlardan aktarılan görüntüler teke indiriliyor. Böylece etkili bir görsel ortam ortaya çıkıyor. İzleyiciler teknik cihazlar sayesinde eğlenceli animasyonu izlerken, kendilerini aynı ortamdaymış gibi hissediyorlar. Planetaryum’u her gün ortalama 200 kişi ziyaret ediyor.

Planetaryum, yaz sezonunda 12.00 ile 19.00 saatleri arasında, kış sezonunda ise 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Davetliler her gün açık olan Planetaryum’dan ücretsiz yararlanıyor.

“KALİTELİ HİZMET SUNMANIN HUZURUNU YAŞIYORUZ”

Planetaryum’da başta astronomi olmak üzere gerçeğe yakın simulasyon ile biyoloji, coğrafya, fizik gibi temel bilimler ve daha birçok farklı alanlarda hazırlanmış zengin çeşitliğe sahip filmleri izlettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılarlı hemşehrilerime Planetaryum’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Onlar Avrupa’da bile az sayıda bulunan projelerimize kavuşmanın ayrıcalığına kavuşurken, biz de hizmet sunmanın huzurunu yaşıyoruz.” diye konuştu
Editör: TE Bilisim