Uyuşturucunun girdabına düşen gencecik insanlar, uyuşturucuya bağımlı hâle gelen bünyelerini yatıştırmak için mekân, yer ve zaman dinlemeden uyuşturucu çekiyorlar.

İstanbul Times Haber Ajansı Remzi Tayuzak

Dünyadaki birçok ülkenin yanı sıra ülkemizin de temel sorunu hâline gelen uyuşturucunun pençesine düşme yaşı, gün geçtikçe daha çok artıyor.

Daha çok büyükşehirlerde baş-gösteren çağımızın vebası gibi hızla yayılan uyuşturucu bağımlılığı, gündüz ortası tehlike saçacak bir vaziyete gelinmiş bulunmakta.

Istanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi, özellikle Zeytinburnu’da da gündüz ortası uyuşturucu çeken gençler, korkusuzca ve çekinmeksizin mahallelinin gözlerinin içine baka baka uyuşturucu alıyorlar.

Çocukların oyun alanı, uyuşturucu çekme alanı oldu.

Zeytinburnu-Çırpıcı Mahhallesi sakinlerinin verdiği bilgiye göre: uyuşturucu çeken gençlerin beş dakika içinde kendilerinden geçtiklerini ve etrafa bilinçsiz bir şekilde saldırdıklarını söylediler.

Bağımlı gençlere karşı verdikleri tüm tepki ve uyarıların sonuçsuz kaldığını, polisleri aramalarına rağmen de zamanında olaya müdahale etmede geciktiklerinden dolayı, vaziyetten cesaret bulan uyuşturucu bağımlısı gençler, çocukların oyun oynadığı alanı kendilerine mesken olarak kullandıklarını, korkularından dolayı çocuklarını sokağa çıkaryamadıklarını ve kendilerinin de can güvenliklerinden endişe ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri, güvenlik güçlerinin bir an evvel olaya müdahale etmelerinin gerekli olduğunu açıkladılar.

Editör: TE Bilisim