İzollu vakfı sadece burs vermiyor...

Vakıf başkanı Adnan Başdemir yaptığı açılış konuşmasında vakıf olarak sadece gençlere burs vermediklerini, burstan çok daha önemli olan tecrübeli insanların bilgilerini gençlere aktarmalarına imkan sağladıklarını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Başdemir Green Park Otelleri yönetim kurulu başkanı Adil Üstündağ'ın kendi imkanları ile kurduğu oteller zinciri ile bugün binlerce insana iş kapısı açtığını ifade ederek bu tecrübenin gençler ile paylaşılması gerektiğini söyleyerek Üstündağ'ı sahneye davet etti.

Üstündağ ; İş adamının süsü efendiliğidir
 
1951 Malatya Arapgir doğumlu olan Adil Üstündağ 1971 de kurduğu firması ile atıldığı iş hayatına bugün İstanbul'un en önemli otellerinden birisi olan The Green Park otelleri ile devam ediyor.

1999 Düzce Depremi ile, Düzcedeki aydınlatma fabrikasının yerle bir olduğunu bir çalışanı fabrikada olmak üzere diğer 50 çalışanının ise evlerinde deprem altında can verdiğini ifade ederken oldukça duygulanan Üstündağ o zamanki manzaradan dolayı çok üzüldüğünü ve sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Türkiye'yi benden fazla gezen tek kişisi Süleyman Demireldir

Gençliğinde Araba yedek parça satışı yapan bir Ermeni işdamının yanında çalıştığını söyleyen Üstündağ bu dönemde başlamak üzere en az gittiği vilayete 80 kere gittiğini ifade ederek bir çok beldeye bile gittiğini söyledi. 
ilginç anılarını anlatan Üstündağ yabancı dil bilmediği için yedek parça talebinde bulunmak üzere yurt dışındaki alıcılara Türkçe mektup yazdığı halde istediği ürünlerin gelediğini görmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Devlette kavga etmeyin 

Risk alın,hayal kurun büyük düşünün diyerek Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın sürekli hedeflerinizi büyük tutun bir altını yakalasanız bile yine de iyi bir yerde olmuş olurusnuz sözünün kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Adil Üstündağ  kavga ederken bile gülünki karşınızdaki ne düşündüğünüzü bilmesin dedi. İlişkilerinizi bitirmeyin sadece dondurun bir gün yeniden kullanabilirsiniz

Gençlere birbirinden ilgiç tavsiye ve önerilerde bulunan Adil Üstündağ'ın bir saatlik konuşması yüzlerce üniversite öğrencisi genç tarafından dikkatlice dinlendi.

The Green Park Merter'de yapılan yemekli toplantı sonunda İzollu Vakfı başkanı Adnan Başdemir İzollu Vakfı adına Adil Üstündağ'a bir plaket verdi.


İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)
 





Editör: TE Bilisim