Uluocak,Vefa’nın sadece bir semt ismi olmadığını göstermiş oldu

Yoğun iş ortamına rağmen Türkiye Cumhuriyetinin  son 50 yılına damga vuran Merhum Süleyman Demirel’in ebedi yolculuğuna uğurlandığı son döneminde her üç mekanda yapılan törenlere katılarak Vefa’nın sadece bir semt ismi olmadığını herkese gösteriş oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 


Mimar Süleyman Uluocak Merhum’un ardından neler söyledi ?

Ömrünü ülkemizin kalkınmasına adayan, Adalet Partisi ve Doğruyol Partisinin Genel Başkanı, Başbakan, TC. 9.Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL’in Isparta İslamköy’de “ÇOBAN SÜLO” adıyla başlayan yaşam mücadelesi, “BARAJLAR KRALI” ve “MUHTEŞEM SÜLEYMAN” olarak devam etti. Türkiye’nin yasaklı yıllarında “BİR BİLEN”di. Türkiye’nin “BABA”sı olarak hayata gözlerini yumdu.

Demirel demek, Cumhuriyetin son 50 yılı demektir dersek abartı olmaz. Bugün hepimizin içtiği suda, kullandığı elektrikte,seyahat yaptığımız yolda   onun bir şekilde mutlaka direkt  veya dolaylı olarak katkısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Mimar Süleyman Uluocak seçimle gelen seçimle gitmesi gerekir ama Merhum Demirel defalarca haksızlığa uğradı

Merhum halkın oyları ile defalarca iktidara geldiği halde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş bir avuç cuntacının darbe girişimleri sonucu görevinden defalarca uzaklaştırılmıştır. Peki bu anti demokratik  uygulamalar Demirel’i hizmet aşkından kopardı mı ?

Uluocak “Bir çok insan darbeciler tarafından haksızlığa uğrasa zorunlu ikametlere ve hapis cezalarına çarptırılırsa belki kahredip köşesine çekilirdi. Ama merhum Demirel işin kolayını seçip köşesine çekilmek yerine daima işin en zor kısmına  talip olup, halkın oylarına sahip çıkmıştır. Halk da Demirel’in davasında  haklı olduğuna inandığı için sandıkta hep kendisine destek verdi. Ben de merhumun siyasi çalışmalarını yakından takip eden bir kişiyim. Kendisi ile bir çok ortam da aynı mekanda bulunmanın şerefini yaşadım. Vefat haberini alır almaz hemen Ankara’ya giderek son yolculuğunda  vazifemi yapmak istedim. Güniz sokak,TBMM ve Isparta İslamköy’deki merasimlere katılarak  son vazifemi yapmaya çalıştım”.

Uluocak “ Bütün siyasetçilerin Demirel’in hayatını incelemesi isterim. Bu 91 yıllık hayatın, % 90’ı ülkenin kalkınması ve Demokrasi mücadele ile geçmiştir. Ayrıca Demirel’i bugünkü ortam ile değil siyaset yaptığı dönemdeki ortama göre değerlendirmek gerek diyen Uluocak, merhum samimi ve önyargısız bir şekilde ülkenin siyasetine katkı yaptı. Bu millet, merhum DEMİREL’i ve memlekete yaptığı kalkınma hamlelerini ve Demokrasi mücadelesini asla unutmayacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve Türk Milletine de sabırlar dilerim.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim