İşte o basın açıklaması

İnsanlığı koruyan, kollayan bir medeniyetin sahibiyiz. Kadın, çocuk, aile konusunda; dini, ahlaki hassasiyetlerimizin yanında gelenek ve görenek olarak içselleştirdiğimiz değerlerimiz var.

Cinsel, duygusal, ihmal, fiziksel istismar, tecavüz, taciz, şiddet, baskı, tehdit ile insanlık üzerinde mağduriyet oluşturan insan kategorisine koyamayacağımız yaratıklar istisnasız toplumumuzun her kesiminden tepki görmektedir. Böyle bir toplumun manevi değerlerinden yoksun kalmış kişilerin savunmasız, kimsesiz, masum çocukları şeytanlaşmış nefislerine, kirli emellerine alet etmelerine duyarsız kalmamız asla mümkün değildir.

Toplum olarak çocuk tecavüzleri, cinsel istismar haberleriyle sarsılıyoruz. Çocuklarımızın ruhsal dünyasında tamiri imkânsız yaralar açan, gelişimini engelleyen, geleceğini yok eden , bu tür suçlara karşı tepkimiz en üst seviyededir. Bundan sonra benzer suçlara olası eğilimin, teşebbüsün caydırıcı etkisini sağlayacak cezai yaptırımların, yasal düzenlemelerin en sert şekilde uygulanması gerektiğini vurguluyoruz. Ailelerin bilinçlenmesi, dini, ahlaki değerlerimizin güçlendirilmesi, internet, tv programlarında Türk aile yapısını bozan yayınlarının kontrolü, denetimi, şiddet, taciz, istismar, tecavüz olaylarının önüne geçmede en önemli etken olduğunu ve bu konudaki çalışmaların hız kazanması konusundaki talebimizi ayrıca belirtiyoruz.

Toplumun ortak derdi, ortak sorunu olan cinsel istismarı ve benzeri vakaları partiler, kurumlar üzerinden siyasi propagandaya çevirenleri, sansasyonel hale getirenleri kınıyoruz. Çocuklarımızın her biri kız, erkek ayırmadan çok özeldir ve korunmaya, sahip çıkılmaya muhtaçtır. Devlet, millet, aile olarak, sahip olduğumuz çocuklarımız en büyük servetimizdir. Çocuklarımız geleceğimizdir, geleceğimizi bizden çalan ve bizi derinden yaralayan bu tarz acı olayların bir daha yaşanmamasını , bilinçli aileler ile sağlıklı, verimli nesillerin yetişeceği bir ortamda geleceğe emin adımlarla yol almayı diliyor ve istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim