BİRBİRİNDEN ŞIK TESETTÜR ABİYE MODELLERİ

Tesettürlü hanımlar için birbirinden şık tesettür modelleri mevcut. Gidilecek yere göre seçilen abiye kıyafetler sade olmasının yanı sıra şatafatlı bir görünüme de sahip olabiliyorlar. Bu nedenle abiye kıyafet seçerken moda renklere ve vücuda uygun olmasına dikkat edilmeli. Hanımlar için abiye kıyafet modelleri farklılık gösterebiliyor. Özellikle hanımlar tesettür abiye tercih ederken şık olmasına önem veriyorlar. Günümüzde abiye modelleri tül detaylarla şekilleniyor. Aynı zamanda düğmeli ve fermuarlı modelleri de bulunuyor. Birbirinden şık abiyeler hanımlar için vitrinleri süslüyor.

TESETTÜR ABİYE KIYAFETLERİN BAKIM VE TEMİZLİĞİ

Hanımlar tesettür abiye modellerini tercih ederken kolay temizlenebilir olanları almalılar. Çünkü her abiye kıyafetin ayrı yıkama stili olabiliyor. Çoğu abiye kıyafet için kuru temizleme yapılması öneriliyor. Özellikle tesettür abiye modellerinin üzerindeki kullanma talimatında yıkama önerileri bulunur. Kıyafet temizleneceği zaman bu talimatlara uyulmalıdır. Bu sayede kıyafetin ömrü uzun olur ve uzun süre kullanılabilir. Tesettür kıyafetler ve abiye elbiseler asla çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çünkü çamaşır makinesine atıldığında abiye kıyafetler çekebilir ve zedelenebilir. Bu nedenle özenli olunmalı.

TESETTÜR ABİYE MODELLERİ NASIL SEÇİLMELİDİR ?

Hanımlar tesettür abiye modelleri alırken kendilerine en yakışanı almalılar. Tesettürlü hanımlar abiye kıyafeti denemeden almamalı. Çünkü kıyafetler giyildiğinde vitrinde göründüğü gibi görünmeyebilir. Bu nedenle tesettür abiyeler kişiye uygun olmalı ve vücuda tam olarak oturmalıdır. Son günlerde abiye kıyafet modelleri düğmeli ve tüllerle bezenmiş şekilde tercih ediliyor. Ama gidilecek yere göre abiye kıyafet tercihi yapılmalı. Resmi ve özel davetlere gidilirken sade abiye kıyafetler seçilmeli. Düğün gibi yerlere gidilirken ise daha şatafatlı ve gösterişli abiye modelleri seçilmeli.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim