Türkiye anayasa tartışmalarına düğümlenirken önce Siirt ardından Manisa'dan haberlerle neye uğradığını şaşırdı. Kanal D Haber’e konuşan Psikolog Serap Duygulu'dan alarm sözler geldi: “Çocuk tecavüzleri artacak.”
 
Pornografinin bu kadar kolaylıkla hayatımıza girebildiği bir dünyada taciz ve tecavüz vakalarının tırmanacağına dikkat çeken Duygulu şöyle konuşuyor: 

“Cinsel eğitim çok küçük yaşlarda, önce ailelerden başlamalı. Çocuğa mahremiyet duygusunu aşılamak çok önemli..”

Ailelerin çocuklara yabancı kişilerle ilgili olarak “Bizden başka dokunursa haber ver” şeklinde telkinde bulunması gerektiğini söyleyen Dr. Duygulu çocukları tacize uğrayan ailelere şunları önerdi:

“Aile olarak çocuk olarak çok ciddi bir tramvatik hal almadan önce çocuğunuzu karşınıza alarak ‘Bu senden kaynaklanmadı. Bu senin başına geldi ama burada kalmalı’ demelisiniz..”

TÜRK EĞİTİM-SEN DE UYARDI !

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda acilen tedbir almasını istedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Siirt'te yaşanan cinsel istismar iddialarına değinerek, çocuklara yönelik cinsel istismarın çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Eğitimsiz ailelerin bilinçsiz bir şekilde bakamayacakları kadar çocuk yaptığını ifade eden Koncuk, aile içinde şiddet, istismar ve taciz olaylarının yaşanmasının çocuklarda telafisi zor hasarlara yol açtığını kaydetti.

Çocukların davranışlarının en iyi gözlemlendiği yerlerin okullar olduğunu belirten Koncuk, ''Şiddete, suç işlemeye eğilimli ya da sorunları olan, devamsızlık yapan çocukların okullarda öğretmenleri tarafından iyi gözlemlenmesi gerekmektedir'' dedi.

Yatılı bölge ilköğretim okullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin sorumluluklarının büyük olduğunu vurgulayan Koncuk, bu okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Koncuk, ''Milli Eğitim Bakanlığı acilen birtakım tedbirler almalıdır. Bu tür vakalarla ilgili bakanlıkta bir birim oluşturulmalı, sosyologlar, psikologlar, pedagoglar seferber edilmelidir. Ayrıca tüm yetkili makamların elini taşın altına koyması, olayların üzerine titizlikle gitmesi şarttır'' dedi.
Editör: TE Bilisim