Bu sayede Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesinden Beylikdüzü’ndeki engelliler kolaylıkla faydalanabilecek.
 
GETEM tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesinin çok faydalı ve anlamlı bir proje olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; “Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ülkemizdeki tüm görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişiminin sağlanmasını amaçlayan çalışmaya katkı sağlamak ve ilçemizdeki engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak onların hayata bağlanmasına katkı sunmak bize büyük mutluluk verir” dedi.
 
Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat ederek, bireysel aboneliklerini tamamlayan engelliler, kullanıcı adı ve şifreleriyle http://www.getem.boun.edu.tr/ adresinden sesli kütüphaneye giriş yaparak, katalog tarama linkinden yazar adı, kitap adı veya anahtar kelime vererek, istediği kitabı indirip, kolaylıkla buradan açıp, kulaklıkla dinleyebilecekleri bir uygulama olacak. Bu çalışmadan yalnızca görme engelliler değil, kütüphaneye gelemeyen felçli, Dyslexia gibi rahatsızlıkları olan bireyler de yararlanabilir.
 
4 binin üzerinde eser ile dünyadaki diğer kütüphane arşivlerine ulaşılabiliyor
 
Sesli Kütüphane’de 2 binin üzerinde hikâye-roman-şiir türü kitap bulunup, bu sayı makale ve dergilerle birlikte 4 bin basılı esere ulaşmaktadır. Günden güne yeni eserler eklenen kütüphaneden ayrıca, online olarak görme engellilere hizmet veren yurtiçi ve yurtdışındaki kütüphanelerin arşivlerine de ulaşılabilecek. Kütüphanede bulunan eserlerin dili ağırlıklı bir şekilde Türkçe ve İngilizce'dir.
 
Sesli Kütüphane’den gazete ve dergi yazılarına da ulaşılabiliyor
 
Ayrıca Türkiye üniversitelerinde okutulmakta olan ders malzemesi (kitap-makale-ders notu-konferans) kayıtları da katalogda yer almaktadır. Kütüphanede, günlük gazete ve haftalık/aylık dergi yazılarına linkleme yapılmaktadır. Kütüphaneden on-line olarak görme engellilere hizmet veren yurtdışındaki kütüphanelerle de bağlantı kurulabiliyor.
 
GETEM tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesi, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlayan bir projedir.
Editör: TE Bilisim