Performansları ‘Engel’ Tanımadı

Engelliler Haftası nedeniyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde engelli gençlerimizin sergiledikleri performans görülmeye değerdi. Ünlü türkücüler İsmail Türüt ve Murat Kurşun’un da şarkılarıyla renk kattıkları programa Zeytinburnulu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ayrıca Galatasaray’ın milli futbolcusu Emre Aşık da engellilere destek için ZKSM’ye gelen ünlüler arasındaydı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde programa; Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Öndem, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, meclis üyeleri, siyasi partilerini temsilcileri, okul müdürleri, STK temsilcileri ve Zeytinburnu’nda ikamet eden engelli vatandaşlarımız ile yakınları katıldı.
Fiziksel engelli Cem Yurt’un sunduğu programda açılış konuşmasını yapan Meclis Üyesi Cemal Merdan'ın ardından kürsüye gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, engellilerin her zaman olduklarını belirterek, “Hayata dahil ne tür engelleri varsa hepsini kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Belki alacağımız kat edeceğimiz çok mesafe var, ama bunları aşmak içinde süratle çalışıyoruz. İşte mesela merkezi yönetimin, hükümetimizin yapmış olduğu engelli insanlarımıza maddi manevi yaptığı katkılar, engelli maaşları, evde bakım ücretleri, ekipman yardımları bunlar bir yana birde bizlerde yerel yönetimler olarak bunları daha da arttırabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ise devlet olarak her zaman engellilerin yanında ve yardımcısı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.
Başkan Aydın'ın yaptığı konuşmanın ardından Engelliler Haftası ve AKDEM’in faaliyetlerini içeren slayt gösterisi sunuldu. Engelli miniklerin Kelebek, Arı ve P

apatya ile Palyaço isimli kısa gösterileri ve Emin Güngör’ün okuduğu şiir Zeytinburnululardan büyük alkış aldı. Murat Yurtçu’nun solistliğinde 7 şarkı seslendiren 15 kişilik engelliler korosunun sergilediği performansa davetliler tempo tutarak coşkuyla eşlik etti.
Programın son bölümünde ünlü şarkıcı Murat Kurşun’un ardından sahne alan Karadenizli sempatik sanatçı İsmail Türü,t şarkılarıyla davetlileri coşturdu. Piyasaya çıkacak yeni albümünden de bir şarkı seslendirerek sürpriz yapan Türüt, Zeytinburnululara unutamayacakları bir konser verdi.

Editör: TE Bilisim