Yeter artık İslam alemindeki kan son bulsun ?

Dini ne olursa olsun hiçbir insanın bir diğerini haksız yere öldürmesinin kabul etmek mümkün değil. Ancak bugün bir çok İslam beldesinde oluk oluk kan akarken ecnebi ülkelerinde her şeyin güllük gülistanlık olduğunu gözlerimiz ile görmekteyiz. Burada kusur İslam dininde değil onu layıkı ile yaşamayan bizlerde olduğunu beyan edelim. 

İstanbul Times Haber Merkezi  

Haksız yere bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüştür

Maide 32 de aynen şunlar yazılıyor;

Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitap’ta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

Bugün bakıyoruz Müslüman olduğunu ifade etmelerine rağmen insanları haksız yere katleden ne güruhlar var.İŞİN acılı tarafı bunu da İslamiyetin o kutsal ismini lekeleyerek yaptıklarını söylüyorlar.                                                                                     

Müslüman titre ve kendine gel …

Müslüman demek akıllı ve uyanık insan demektir.Hiç bir Müslüman vatandaşımızın bilinçli bir şekilde dini alet ederek hiçbir kimseye zarar vermemek gerekir.

Ramazan ayı nedir ?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır.

Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan da Kur’an-ı Kerimin yeri

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur’an’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da ” Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır. “(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur’an’, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur’an insan için hayati değer taşır. Kur’an okumak bir ibadettir.

Peygamberimiz Allah’ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur’an’ı çok okumayı teşvik etmiştir. Müslümanlar, ramazan ayında Kur’an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler.

Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur’an’dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur’an’ı baştan sona bir kez okumuş olurlar.

Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir. Kur’an‘ı kerim, ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır.

Kadir gecesi neden bin aydan daha hayırlıdır ? 

 Kadir gecesi ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi’nin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim