28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi‘nde düzenlenen20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yer alan Mardin standı geçen yıl olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gördü. Standı ziyarete gelenlere Mardin’in tarihi, kültürü, mutfağı ve turizmin vazgeçilmez kentlerinden biri olduğu anlatıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk 

Çeşitli ülkeye ait stantların da açıldığı EMITT Fuarı’nda Mardin standı 12-C salonunda yer aldı. Medya kuruluşlarının da ilgi gösterdiği Mardin standını ziyaret ekmeye gelen davetlileri Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak karşıladı. Stantta Mardin’in tarihi, kültürü ve turizminin anlatılmasının yanı sıra Mardin’e has yiyecek ve içecekler de tanıtıldı, ikram edildi.

DİBEK KAHVESİ

Bu arada, Mardin standını ziyarete gelenlere ikram edilen içeceklerin başında Dibek Kahvesi geldi. Artukbey’e ait stantta satışa sunulan, dünyaca ünlü Dibek Kahvesi oldukça ilgi gördü. Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm de Mardin standında ziyaretçilerle ilgilenerek Dibek Kahvesi ve badem şekeri ile Mardin’e has diğer yiyeceklerden ikramda bulundu.

TANITIMIN ÖNEMİ

Mardin’in EMITT Fuarı’nda yer almasını değerlendiren MAREV Bakırköy Şube Başkanı Mehmet Beşir Bilgin, bu tür etkinliklerde yer alarak kentin tanıtımına katkıda bulunmanın önemli olduğunu söyledi. Mardin’in dinlerin, dillerin ve hoşgörünün yıllardan beri sorunsuz yaşandığı bir kent olduğuna dikkat çeken Bilgin, şöyle devam etti:

“Her ne kadar son günlerde bölgemizde yaşanan olaylar Mardin’le ilgili güvenlik zaafı varmış gibi intiba bıraksa da bu sürecin geçicini olduğunu unutmamak lazım. Tarihi, kültürü nedeniyle üstlendiği misyonu dolayısıyla turizm sektörünün vazgeçemeyeceği bir kent olan Mardin’in her alanda daha fazla tanıtmaya gayret etmeliyiz. Çünkü elimizdeki değeri ne kadar anlatsak bitiremeyiz.

Zaten son olayların başlamasından öncesine göz attığımızda Mardin’e yoğun turların düzenlendiğini görürüz. Ne kadar tanıtım yapılırsa kentimizi görmeye, gezmeye gelenlerin sayısını o kadar arttırmış oluruz. Bu yoğun turlar başta esnafımız olmak üzere bir çok sektörümüzün iş yükünü o nispette artıracaktır. Ayrıca yoğun ilgi ve alaka devletin Mardin’e daha fazla yatırım yapmasını sağlayacaktır. Bu vesile ile kentimizin EMITT Fuarı ve diğer tanıtım organizasyonlarda görücüye çıkmasına vesile olan başta Mardin Valiliği olmak üzere emeği geçen bütün kurumları ve STK’ları kutluyorum.”

STANDA DESTEK VERENLER

Bu arada, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Mehmet Beşir Hamidi, MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu, MARVA Genel Başkanı Remzi Yedikardeş, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, MAREV Bakırköy Şube Başkanı Mehmet Beşir Bilgin, MAREV  Bakırköy Şube Sekreteri Sadettin Aygüler, Bahçelievler Mardinliler Derneği Başkanı A. Fuat Bodur, işadamları Ferhan Ademhan, Murat Çuhadar, Mehmet Kaya, Bahçelievler Mardinliler Derneği Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Tunç, sanatçı Bedri Ayseli, Mahmut Mardini ve diğer Mardinliler de Mardin standına gelerek kentin tanıtımına destek verdiler.

Öte yandan, bir grup oluşturan Mardinliler, fuarda yer alan bazı şehirlerin stantlarını ziyaret ederek dostluk ilişkilerini gelişmesine yardımcı oldular.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim