Hüseyin Çetiner'in İstanbul Times Tv de bu hafta yaptığı GÜNDEM programının bu seferki konuğu İstanbul Mimarlar Odası Genel sekreteri mimar Ali Hacıalioğlu oldu. Çetiner  sordu Ali Hacıalioğlu cevaplandırdı...

KUZU GROUP'UN SEA PEARL PROJESİ ATAKÖY SAHİLİNE BİR HANÇER GİBİ SAPLANDI 

Kuzu Group’un Sea Pearl Projesini yapmaya başladığı ve TOKİ’den satın aldığı Ataköy sahilindeki yer için İstanbul Mimarlar Odası Genel Sekreteri ve Bakırköy Ataköy’de ikamet eden Ali Hacıalioğlu ile yapılan söyleşi çok yakında www.istanbultimes.com tr de olacak..

Soru 1: Kuzu Group Ataköy sahilindeki arsayı ne zaman ve kaç para bedel ile kimden satın aldı ?

Soru 2: Dünyaca kabul gören sahiller halka açıktır ve buralar yapılaşmaya açık değil iken      

Türkiye’de son yıllarda sahiller ve dere yatağında bina yapılmasını neye bağlıyorsunuz ?

 
Soru 3: İstanbul Mimarlar Odası olarak TOKİ’nin yaptığı arsa satış ile alakalı herhangi bir dava açtınız mı ?

Soru 4: Ataköy’de ikamet edenler başta olmak üzere sahilden istifade eden veya edecek olan bütün vatandaşların haklarına bariz bir tecavüz olan deniz’e sıfır konumda yapılan yerlerde daire satın alacak vatandaşlara neler demek istersiniz ?

Soru 5:  Ataköy de  daire satın aldıkları zaman önünüz kapanmayacak denilerek yüksek bedellerle daire satışı yapılan hak sahipleri deniz ile irtibatlarını koparacak Kuzu Group’un Sea Pearl projesi ile alakalı ne yapmalarını önerirsiniz acaba ?

Soru 6: Kuzu Group gibi köklü bir inşaat firmasının kul hakkına tecavüzün bariz bir örneği olan Kamunun ortak kullanım alanı sayılan Atatköy sahiline hançer gibi saplanacak bu proje için şirket sahiplerine söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Soru 7: Binlerce yıllık Bizans dönemi,470 Yıllık Osmanlı dönemi,ve 90 Yıllık Türkiye  Cumhuriyeti döneminde satılması ve imara açılması  düşünülemeyen bir yerin TOKİ Tarafından sadece para için satılıp halkın ortak alanının paraya tahvil edilmesine nasıl bakıyorsunuz  ?

soru 8: Son olarak  izleyenlerimize,okurlarımıza ve takipçilerimize neler söylemek istersiniz ?

İstanbul Mimarlar odası genel sekreteri Mimar Ali Hacıalioğlu ile İstanbul Mimarlar odasında söyleşi yaptık.
söyleşinin video gmrüntüsünü de çok yakında hem haberin sonunda hem de www.istanbultimes.tv de izleyebilirisniz
 
Mağdur olan vatandaşlarla,çevre ve doğa dostları ile yaptığımız söyleşiler çok yakın zamanda www.istanbultimes.tv de olacak.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

 

Editör: TE Bilisim