Kongrat Türkleri Dernek başkanı Mehmet Recep Aslan’ın konuşması

Değerli aksakallılarımız, kıymetli hazirun, aziz hemşerilerim. Dünya Kongrat Türkleri Derneğinin ilk genel kuruluna katılan tüm halkımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün burada inandığımız gaye üzerine toplanmamız büyük yarınların ilk ayak sesleridir. Dünya Kongrat Türkleri olarak geç kalan birlikteliğimizin bugün ilk adımı atarak, biz kongratlarda artık tek bir çatı altında haklarını, fikirlerini ve isteklerini dile getirecekleri bir dernek kurduk.

Yüce Allah’tan dileğim o dur ki; bismillah dediğimiz bu birlikteliğin son güne kadar omuz omuza ilerlememiz.

Irkçılık ve kavmiyetçi tutumlar ne bizden ne de inancımızdandır. Ancak bizler bugün Özbek Türklerin köklerinden olan Kongratların gelenek, görenek ve tarihini gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.

Türkiye’de varlıkları yarım asra ulaşan Özbek Türkleri olarak yıllarca Türk milletinin yanında, Türk devletinin daimi destekçisi olarak gelmiştir.

Derneğimizi halka açalı henüz sadece 2 ay olmasına rağmen onlarca aileye ve yüzlerce gencimizin sorunuyla yakından ilgilendik.

Gece yarısı 12-1 lere kadar durdurak bilmeden aciliyet arz eden konularla hemhal oldu. Yaşlı, engelli, kadın ve çocuk olmak üzere toplamda şuana kadar 280 kişiye hizmet ve destek sunmuş bulunmaktayız.

Bunların başında insani ikamet hususunda yardım isteyen ve sorunları olanlarla birlikte tarafımızdan yeniden başvurusu yapılan 241 kişidir.

Bunlardan 75 kişi kartını alamayan, pasaport, yurtdışı çıkış-giriş ve diğer sorunlar olmak üzere tarafımızdan destek verilmiştir.

Randevularda sorun yaşayan ve direk randevu alma konusunda zorluk çeken 57 kişi ve aileye koşulsuz şartsız destek verilmiştir. Parmak izi verip diğer işlemlere tabi tutulmayan 105 kişi için yeniden başvurusu eş paydaşlarımız aracılığı ile yapılmıştır.

İlk başvuru için bir çok kişiye bireysel başvuru ile eş paydaş kurumlarımızca işleme alınmış olup ilgili Valiliklere iletilmiştir.

Ankara temaslarımızın akabinde başlatmış olduğumuz Türkiye’de uzun yıllar bulunup halen Türk vatandaşı olamayan ailelerimiz için çalışma başlattık ve 16 aile, bireyi olmak üzere evraklarını Ankara’ya göndermiş bulunmaktayız.

Tüm bu hizmetleri sağlarken koşulsuz ve hiçbir menfi amaç gütmeden halka kapılarımızı sonuna kadar açmış bulunmaktayız.

Daha büyük hizmetler ve başarılar siz halkımızın desteği ve biz dernek yöneticilerinin gayretleri ile gerçekleşecektir.

Biz gücümüzü önce Allah’tan sonra halkımızdan alıp bu yola öyle çıktık. 2 ay gibi kısa bir sürede yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın alenen teminatıdır.

Kongrat Türkleri diye çıktığımız bu yolda tüm Özbek halkımıza kucak açarak hiçbir kritere takılmadan daimi hizmetçisi ve destekçisi olacağımızı başta şahsım ve yönetimim olarak buradan sözünü veriyorum.

Bölüşürsek çok oluruz bölünürsek yok oluruz diye kendimize; birlik ve beraberliği şiar edindik.

Git gide artan Özbek derneklerini görüyorum, bugün Zeytinburnu’muzun her sokağında yeni bir Özbek derneğiyle karşılaşıyorum. Milletimize hizmet yolunda rabbim sayılarını arttırsın. Tüm dernekler kardeşimiz, hemşerimiz, akrabamızdır.

Önemli olan bölünmeden halkımız için yeri geldiğinde el ele verip büyük bir aile olduğumuzu gösterebilmektir. Sözlerime son vermeden önce şu hususa değinmekte fayda var. Bizler tek bir kavmin ve grubun değil başta Özbek halkı olmak üzere tüm Türk soyluların hizmetine ve bekası için mücadeleye talibiz.

Türklük, birleştikçe ve var oldukça diğer milletler refaha erişecektir. Dünyanın en güçlü silahı birlik ve beraberliktir. Bizler bir oldukça var olacağız ve birlikte yarınları inşa edeceğiz. Var olun, bir olun, Allaha emanet olun.

Bir çok protokol üyesi Dernek başkanı Mehmet Recep Aslan’a teşekkür etti

Belediye Başkan Yardımcısı Hurşit Bekaroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi” Belediye başkanımız sayın Ömer Arısoy kongreniz ve açılışınızda yer almak istemişti. Ancak başka programlar olduğundan dolayı aranızda olamadı. Hepinize selamları var.En yakın zamanda sizinle hasbihal etmek üzere derneğinize gelir inşallah “ dedi.

Zeytinburnu Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu ilçe başkanı Mali Müşavir Onur Dolar’da şunları söyledi ”Merhum 54.Hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi olarak hedefimiz ve hayalimiz İslam Birliğini kurarak ezilen Müslümanları bir çatı altında toplamak adına durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İnşallah dünya Müslümanları olarak hep beraber el ele vererek çalışacağız. Kongreniz ve açılışınız hayırlı ve uğurlu olsun.

İşte Seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri

1-Mehmet Recep Aslan

2-Abdulselam Müftüoğlu

3-Burakhan Ömürat

4-Hayrullah Taşkın

5-Mohammad Rajap Chinar

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri

1-Amannullah Özbak

2-İbrahim Buhara

3-Hacı Mennan Bechar

4-Muhammed İhsan

5-Resul Özbek

Denetim Asil Yönetim Kurulu

1-Safuiddin Khairuddin

2-Qurban Qurbani

3-Abdulhakim Kurt

Denetim Yedek Yönetim Kurulu

1-Sadullah Denger

2-Vahit Bulut

3-Zahir Muradi

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim