Kiptaş'da Zeytinburnu ismini Kullanmaktan Utandı !...

Özel firmaların ilcede yaptıkları projelerde Zeytinburnu ismini kullanmamak için gösterdikleri çabaları artık İBB ve KİPTAŞ'ta gösteriyor.KİPTAŞ'ın Bu tutumu şaşkınlık Yarattı.

Yakın bir süre önce Kurumun merkezini bile Zeytinburnu merkez evleri 2.Etap'a taşıyan KİPTAŞ.Zeytinburnu sümer mahallesinin orta yerinde yapımına başlanan konutlar için "SAHİL PARK VELİEFENDİ" İsmini kullanması ve hiç bir yazışma da Zeytinburnu ismini geçirmemesi KİPTAŞ Zetinburnu isminden utanıyormu yorumlarını da beraberinde getirdi.

Halk İki Devlet Kurumu Olan İBB ve KİPTAŞ'In Tutumundan Muzdarip

Zeytinburnu ilçesinde trilyonlarca para kazanan bir çok kurum'un ilçenin isminden utanması Zeytinburnu halkını rencide ediyor.YDA GROUP'un müteahitliğini üstlendiği ve halkı aldatmaya yönelik pazarlama taktiklerinin ön plana çıkarıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Kullanılan afiş ve bröşürlerde sanki evlerin yanında deniz varmış imajı verildiği açıktı.Oysa projenin yapıldığı yer denize çok yakın değil. Kullanılan resim ve yazılar da sanki proje Zeytinburnu'nda değilde başka bir yerde yapılıyormuş imajı verdiği ilk bakışta kendini belli ediyor.

Kullanılan Adres Eksik

Veliefendi -İstanbul şeklinde bir adresin hiç bir postada kullanılmadığı bilindiği halde İBB.nin, KİPTAŞ'ın ve YDA.GROUP'un bilerek ve kasten  halkı aldatmaya yönelik bir çabanın içinde yer alması Zeytinburnu halkı tarafından tepki ile karşılandı.

Sümer Mahellesi'nin yeşil olan tek yeri Şelale park iptal edilirken burada halkın can ve mal güvenliğini korumak için yapılacak olan kentsel dönşüm'e alan açıldığı ısrarla vurgulanmıştı. Kentsel dönüşüm'ün ilk etabı olarak 1.250 bağımsız birimin yapılacağı ile alakalı kataloğ ve bilgilendirmeler yapılmış,bu duyurular tüm İstanbul'a afiş ve bilbordlarla duyurulmuştu.

1.etap yapılıp bitirildikten sonra yanıbaşındaki kat maliklerinin buraya nakledileceği ve onlardan boşalan yere de yeni konutların yapılarak bu şekilde kenstel dönüşüm'ün devam ettirleceği ifade eidlimişti.Sümer halkı 13 Mayıs'ta yatağından kalkar kalkmaz ansızın SÜMER KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI "nın yarı yarıya düştüğü ve adının da o güne kadar hiç konuşulmadığı halde birden bire "SAHİL PARK VELİEFENDİ EVLERİ"olduğunu görünce Acaba ilk günden beri muhalefet partilerinin bu proje kentsel değil rantsal dönüşümdür iddiaları gerçek mi oldu diyerek derin bir korku ve endişeye kapıldığını Kiptaş ofsinde satış yapılırken bölge halkı le yaptığımız söyleşilerde şahit olduk.YDA GROUP Kendi payına düşen 200 daire'nin satışı için 100 küsür metre karelik darireleri 350 Bin TL ye satması  Sümer mahalle sakinlerinin kafasını  iyice karıştırdı.

İBB Ve KİPTAŞ ZEYTİNBURNU İSMİNDEN NEDEN UTANIYOR ?

İBB.nin ve  KİPTAŞ'ın ilçe halkını bu kadar rencide edici çalışmalar içinde yer almasına tepkiler yağıyor.Daha önce Sümer kent veya Kentsel dönüşüm  adları ön plana çıkmış iken şu an sanki proje tamamen değişmiş gibi yeni isimler kullanılmasına seyirci kalan İBB ve KİPTAŞ önümüzdeki günlerde sert tepkilerle karşılanacak gibi.Sahil ile alakası olmayan bir yerde yapılan inşaatlar için SAHİL PARK VELİEFENDİ isminin kullanılması da uzmanlar tarafından Ticari Hülle olarak nitelendirildi.

Zeytinburnu'nun Kİtabını Yazan Hüseyin ÇETİNER'de ÇOK Üzgün 

Zeytinburnu ilçesi hakkında "Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde ZEYTİNBURNU" İsimli kitabın yazarı ve gazetemizin imtiyaz sahibi olan Hüseyin ÇETNER'de  yaptığı açıklamada gerek Bizans gerekse Osmanlı döneminde Zeytinburnu' ilçesinin bağ,bahçelk,çayırlık ve imrenilen bir yer olduğunu belirtti.

Çetiner Cumhuriyetin ilk yıllarında yanıbaşında kurulan farbrikalarda çalışmak üzere Anadolu'dan göç eden insanların başımızı sokacak bir evimiz olsun mantığı ile inşa ettikleri gece konduların bıraktığı olumsuz imajdan dolayı burada trilyonlar kazanan inşaat şirketlerinin  ZEYTİNBURNU İsmine saygısızlık ederek hiç bir reklam ve yazışmalarında geçirmemeleri kabul edilebilir değil dedi. 

Zeytinburnu ilçesi hakkında en donanımlı bilgi ve belgeleri arşivinde bulunduran gazeteci yazar Hüseyin ÇETİNER çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Zeytinburnu'na kimsenin saygısızlık yapamsına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade ederek Sümer mahalle sakinleri başta olmak üzere herkesi KİPTAŞ'ın yaptığı bu oldu bitti karşısında demokratik tepkisini orytaya koymaya davet etti.

Hüseyin ÇETİNER sözlerini İBB. ve Kiptaş,Zeytinburnu halkından özür dileyene kadar yayınlarının halkı bilgilendirici mahiyette devan edeceğini belirtti.istanbul Times muhabirleri çok yakında CHP,MHP ve SAADET  PARTİSİ ile BDP İlçe başkanlarının, ve bu konu ile alakalı söz söyleme yetkisi olan herkese sayfalarını açarak halkı aldatmaya yönelik olarak yapılan tüm hile ve hülleleri kamuoyu ile paylaşacaktır.  

Gelecek Sayımızda Neler Olacak ;

*Kentsel Dönüşüm Konutları olan yapı ismi neden bir gecede SAHİL PARK VELİEFENDİ OLDU ?

*Bu proje'nin müteahidi olan YDA GROUP Kime ait ve bugüne kadar hangi projeleri yapmış ?

*Brüt 137 net 110 metre2 olan bir dairenin peşin satış fiyatı 350 Bin TL iken,şu an hali  hazırda aynı alanın içinde yer alan ve aynı büyüklükteki bir daire 100 bin TL ye satılamıyorken KİPTAŞ neden 250 Bİn TL daha düşük fiyata pazarlık yapma şansı olmayan halka daire versin ?

*Başlangıç'ta 1.250 bağımsız birimin yapılacağı teyit edilmişken neden birden bu miktar 600 küsür bağımsız birime düştü ?

*YDA GROUP kendi payına düşen 200 daireyi  satmak üzere neden KİPTAŞ'IN ofisini kullandı ?

*Satışı yapılan bu yerin yanıbaşında yer alan KOÇ GRUBU arsası üzerine geçen sene 17 Ağustos'ta kentsel dönüşüm olduğu söylenen ve temeli atılan yere tek çivi çakılmadı neden ?

*Sümer kentsel dönüşüm projesi ile alakalı defalarca Kiptaş'a yazılı sorular sorduk 10 aydır cevap alamadık neden ?

....ve daha fazlası için bekleyin...Çok yakında istanbul Times Gazetesinde  

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim