Her bayramda olduğu gibi Kurban bayramında da Adıyamanlılar Vakfında bir araya gelen İstanbul’daki Adıyamanlılar, bayramın coşkusunu Türk Halk Müziği Sanatçısı Kahtalı Mıçı nin Türküleri ve şiirleriyle yaşamanın tadına vardılar. 

Adıyamanlılar Vakfı Kültür Merkezindeki Lale düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine Bağcılar kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar ilçe başkanı Necati Karagöz, Adıyamanlılar Vakfının Onursal Başkanı ve İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı başkanı Ömer Özkartal, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Talha Gönüllü, Bahçeşehir Üniversitesi çevre Mühendisliği Öğretim görevlisi Dr. Namık Ak, Bağcılar belediye başkan yardımcısı Yavuz Subaşı, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili ve bağcılar belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Karlı, Bağcılar AK parti İlçe başkan yardımcısı Ramazan Topal, Adıyamanlılar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, THM sanatçılarından Kahtalı Mıçı, Haydar Ulaş, Mustafa Yiğit, Vakfın Kurucu Üyeleri, yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri, komisyon başkanları, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşların Başkanları, kurum amirleri, işadamları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

Programın sunuculuğunu Vakfın denetleme kurulu Üyesi Cengiz Paccı’nın yaptığı bayramlaşma törenin açılış konuşmasını Adıyamanlılar Vakfının Onursal başkanı ve İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan yaptı.  

Bayramların önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bayhan, “Toplum olarak bayramı bayram kutlamak ve bu güzel atmosferi geleceğimize yansıtmak bayrama ayrı bir anlam kazandıracağını” söyledi. 

Bağcılar AK parti İlçe başkanı Necati karagöz ve Bağcılar belediye başkan yardımcısı Yavuz Subaşı ise birer selamlama konuşması yaparak, Adıyamanlıların birlik ve beraberliğinden ders alınması gerektiğine vurgu yaparak, Adıyamanlıların bayramlaşma törenine katılmasından büyük onur duyduklarını ifade ettiler.  

Bağcılar ilçesinde özelikle yoksul ve kimsesiz insanlara el uzatmakla bilinen ve bu yönden herkesin büyük takdirini kazanan Bağcılar kaymakamı Veysel Yurdakul ise, yaptığı konuşmada; “Adıyamanlılar Vakfının son yıllarda topluma dayalı yaptığı yararlı hizmetlerle kamuoyunun büyük saygınlığını kazandığını biliyoruz ve görüyoruz. Özelikle eğitime katkı olsun diye her yıl Üniversite öğrencilerine sağladıkları burs hizmeti ise kamuoyunda takdirle karşılandığını” ifade ederek, vakıf yöneticilerine bu çalışmalarından ötürü teşekkür etti.  

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, vakfın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Özkartal, “Vakfımızın bu aşamaya gelmesinde hiç kuşkusuz bütün Adıyamanlıların emeği geçtiğine inanıyorum. Adıyamanlı hemşehrilerimize düşen en büyük görev bugüne kadar olduğu gibi hedefimizden hiç şaşmadan çok daha iyi ve çok daha güzel şeyler yapmamız lazım. Her Adıyamanlı “Bu vakıf benimdir” diyerek dört elle sarılması ve sahip çıkmamız gerekir. Bunu yaptığımız an geleceğe yönelik çok daha anlamlı hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum” diyerek, bayramlaşmaya katılan herkese teşekkür etti. 

Bayramlaşmanın finalinde ise sesi ve müziği ile Türkiye’nin ve bütün Adıyamanlıların yüreğine taht kurmayı başaran Türk Halk Müziği sanatçısı Kâhtalı Mıçı, söylediği birbirinden güzel Türkü ve şiirleriyle bayrama ayrı bir anlam kazandırdı. Mıçı, böylesi anlamlı bir günde hemşehrileriyle birlikte olmanın gururu ve kıvancını yaşadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim