20 yıldır Kayseri’de çiçekçilik yapan 47 yaşındaki İsmail Tay, doktorlar tarafından ’İnatçı hıçkırık’ tanımı yapılan rahatsızlığından kurtulamadığını belirtti. Kayseri’de ve başka illerde gitmediği hastanenin kalmadığını aktaran İsmail Tay, "8 hastane gezdim, derdimi anlattım. Kontroller yaptılar ama sorunum çözülmedi. Psikolojik olabilir diye psikoloğa da gittim. Ne yazık ki çözüm bulamadım" dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce işinde yaşadığı sorunlarla birlikte strese girdiğini ve o günlerde hıçkırığa yakalandığını kaydeden İsmali Tay, şunları söyledi:

"O gün bugündür geçmek bilmedi. Zaman zaman geliyor, sonra bir süre duruyor. Ama bu tekrarlıyor. Hıçkırık gelmediği zaman da ne zaman gelecek diye düşünüyorum. Bu da benim psikolojimi olumsuz etkiliyor. Misafirliğe gidemez oldum. Gittiğim zaman aniden hıçkırık geliyor ve rahat edemiyorum. İş hayatımı olumsuz etkiledi. Kalabalık içinde bulunmaktan çekiniyorum. Her an hıçkırık gelecek, herkes bana bakacak diye tedirgin oluyorum. Hıçkırık benim hayatımı altüst etti. Ne yapacağımı bilemiyorum."
Editör: TE Bilisim