Yeşil'e Hasret Kalan İstanbul için Panel 

Beton'a teslim olan İstanbul için "Kaybolan Yeşil ve İstanbul"konulu panel Abdülhak Hamit İlköğretim okulu konferans salonunda yapıldı.Panelin en dikkat çeken tarafı da tüm panelistlerin bayan oluşuydu.

Oturum Başkanı İstanbul Üniversitesi çevre mühendisliği öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ülkü Alver Şahin,Panelistlerden İstanbul Tarim İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Ülkü Öbey,İBB.Çevre koruma birimi yetkilisi çevre Yüksek mühendisi Neşe Soyer ve Tema Vakfı Eğitmeni Songül Tanruverdi'den oluşan 4 kişilik bayan panelist gurubu'nun oluşturduğu görüntü adate bayanlar konuşuyor erkekler dinliyor dedirtti.  

Okul Müdürü Mustafa HEGCİ'nin yaptığı açılış konuşmasından sonra Uzun Süre Eminönü ilçesinde idarecilik yapan ilçe Milli eğitim müdürü Basri Özbay kürsüye davet edildi.Yaptığı konuşma ile katılımcılara önemli bilgiler sunan Özbay Zeytinburnu Belediye başkan yardımcısı İlyaz Saka'ya teşekkür ederken Eminönü belediye başkan yardımcısı demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Aynı saatlerde Marmara Belediyeler Birliğinin Avrupa ülkeleri Konsolosları ile yaptıkları kahvaltılı toplantıya katıldığı için Kabolan Yeşil ve İstanbul konulu panele başlangıç bölümünde katılamayan başkan Murat Aydın'ı temsilen konuşan yardımcısı Saka ise çevre bilinci ve yeşil konusunda doyurucu açıklamalar yaptı.Saka bundan sonra da panelistlerle sıkı temasta olacağını ve Zeytinburnu ilçesi olarak engin bilgi birikimlerinden yararlanmak istediğini ifade etti. 

Müzik Öğretmeni Betül Türedi ve Öğrencileri Gitar Resitali  sundular

Betül öğretmen ve öğrencileri katılımcılara harika bir gitar resitali sunarak güzel bir güne başlangıç yapmalarını sağladılar.

Okul aile Birliği Başkan yardımcısı Hasan Sertçelik Panel'in Başrısı İçin çalıştı

Daha önce iki dönem okul aile birliği başkanlığı yapan Zeytinburnu Belediye meclsi üyesi Hasan Sertçelik kanun gereği bu dönem okul aile birliği başkanı olamadığı için hizmetlerine başkan yardımsı olarak devam ediyor.

Sertçelik  panelin basın yayın organlarında yer alması için yoğun çaba sarf etemsi gözlerden kaçmadı.Okul İale birliği başkanı Serap Ergün,Nurten Demir ve Günay Çivrili,de Yeşil ve çevreye dikkatlarin çekilmesi adına üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yaptılar.  

Yılların öğretmeni ve Müdür baş yardımcısı Mehmet Yılmaz'da konuklarını kapıdan karşılayarak toplantı salonuna kadar getirmesi gözlerden kaçmazken toplantı sonunda okul bahçesinde oluşturulan Botanik bahçesine öğrenciler,veliler ve okul idarecileri tarafından dikilen çiçeklerden sonra okul idaresi tarafından hazırlanan aperatiflerden tadan kattılımcılar'a toplantı sonunda yalnız bırakmayan ilçe kaymakamı Mustafa Dündar ve Belediye başkanı Murat Aydın'da  düzenlenen panelin çok önemli olduğuna vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür ettiler.. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim