Esenler’den Pakistan’a 2 milyonluk yardım hedefinin yarısı gerçekleşti. Vatandaşların desteği ile çığ gibi büyüyen yardım kampanyasında 1 milyon lira aşıldı. Bir maaşıyla kampanyaya katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yardımsever halkımızın ilgisi bu şekilde devam ederse 2 milyon liralık hedefi aşacağımıza inanıyorum” dedi.            

Dost ve kardeş ülke Pakistan’da 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşının etkilendiği,  2.000’in üzerinde insanın hayatını kaybettiği felaketle ilgili başlatılan yardım kampanyasının Esenler ayağı, aktif bir şekilde devam ediyor. Esenler Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, “Esenler’den Pakistan’a 2 milyon lira yardım” başlatılması kararının ardından kampanya vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun bir aylık maaşını, meclis üyelerinin de bir aylık huzur haklarını bağışlamasıyla başlayan kampanya, vatandaşların da ayni ve nakdi yardımlarla katılmasıyla çığ gibi büyüdü.  

“Bir yarayı da biz saralım” sloganı ile ilçenin belirli noktalarına kurulan irtibat bürolarından ayni yardımları kabul eden Esenler Belediyesi, nakdi yardım yapmak isteyenleri de dağıtmış olduğu el broşürleri, ilanlar ve çağrı merkezi ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na yönlendirdi. Toplanan yardımların ilk kısmı Pakistan’a ulaştırıldı. Kampanyanın başlamasından bu yana 400 adet battaniye, 5.300 kg. makarna, 1.356 erkek gömleği, 6.330 iç çamaşır, 4.00 adet bayan kot pantolon, 2.000 adet çocuk tişört, 6.456 çift çocuk ayakkabısı, 28.362 adet çocuk giyim, 1.100 adet çocuk çorap, 600 adet terlik, 480 adet ıslak mendil, 50 adet mont, 800 adet sünnet kıyafeti, 21 adet halı, 27 adet erkek takım elbise, 2 adet tekerlekli sandalye, 4 adet gıda kolisi ve 720 kg. un toplandı. Toplanan bu yardımların ikinci kısmı da, yakın bir zamanda Pakistan’a ulaştırılacak.

Editör: TE Bilisim