30 üniversite öğrencisinin gözetiminde 40 engellinin katıldığı etkinlikte hem engelliler hem de öğrenciler balık tutma heyecanını ilk defa yaşadı. Ekrem Çotuk isimli engelli 13 balık tutarak etkinlikte birinci oldu.


Bölgede balık tutan vatandaşlar da engellilere büyük ilgi gösterdi. Nasıl olta atacaklarını engellilere gösteren vatandaşlar, tuttukları balıkları da siftah yapamayan engelli çocukların kovalarına boşaltarak onların yüzünü güldürdü. Bağcılar Belediyesi'nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Engellilerin Sosyal Hayata Katılımı" projesi kapsamında engelliler Arnavutköy sahilinde balık tuttu. Sakatlar Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe 40 engelli ile aileleri ve 30 üniversite
öğrencisi katıldı . İlk defa balık tutma heyecanını yaşayan engelliler çok mutlu bir gün geçirdiklerini ifade etti.

Bağcılar'dan 4 otobüsle Arnavutköy sahiline gelen engellilere burada Bağcılar Belediyesi tarafından birer olta hediye edildi. Engellilere, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünde eğitim gören 30 üniversite öğrencisi yardımcı oldu. Her öğrenci bir engelli ile ilgilendi ve birlikte balık tuttu. Üniversite öğrencilerinin de pek çoğu balık tutma heyecanını ilk defa yaşadığını anlattı.

 Etkinliğe, bazı vatandaşların engelli çocuklarını getirdiği, bazı engellilerin de eş ve çocukları ile katıldığı görüldü. 3 saat devam eden balık tutma etkinliği sonunda, bazı engelliler siftah yapamazken, pek çok engelli birkaç tane balık tutmayı başardı. Ekrem Çotuk isimli engelli ise 13 balık tutarak en fazla balık tutan engelli oldu.  Bölgede balık tutan vatandaşların da engellilerle yakından ilgilendikleri görüldü. Vatandaşlar tuttukları balıkları, siftah yapamayan engelli çocukların kovasına bırakarak onları sevindirdi.

Editör: TE Bilisim