İbrahim Ertepe, Ramazan Temel ve Hüseyin Öksüz gibi isimlerden oluşan 15 engelli asker adayı, birliğine katılmadan önce aileleri ve Zeytinburnu Belediyesi yetkilileriyle birlikte kutlama yemeğinde buluştu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Avrupa Biriliği Bakanı Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Askerlik Şube Başkanı Ali Koluaçık, Kent Konseyi Başkanı Cemal Merdan, ve Başkan Yardımcısı Gönül Demirel’in de davetliler arasında yer aldığı yemekte engelli askerlere moral yemeği verildi.

Yemeğin ardından kına gecesine katılan engelli asker adayları, Zeytinburnu Meydanı’ndaki vatandaşlar tarafından sloganlarla karşılandı. AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan gösterilerle birlikte şölen havasında geçen kına gecesinde AKDEM Engelliler Müzik Ekibi ve Engelliler Gösteri Sanatları Ekibi geceye renk kattı. Gösteri sonrası davetliler asında yer alan Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, Engelli askerlere dualar ederek, askerleri, vatandaşlarla birlikte kışlaya uğurladı. Asker türküleri eşliğinde kınaları yakılan engelliler, herkesle helalleşerek vatandaşların dualarını aldı.

Yemin Edip, Teskere Aldılar

11 Mayıs Pazartesi günü 15 engelli asker adayı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Engelliler Koordinasyon Birimi öğrencilerinin düzenlediği el sanatları sergisinin açılışına katıldıktan sonra davul zurna ile 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası’na uğurlandı. Askerler, burada yemin ederek, bir günlüğüne de olsa asker olmanın gururunu ve onurunu bir arada yaşadı. Temsili Askerlik Programı kapsamında vatani görevlerini yerine engelli askerler, tören sonrası teskere alıp, terhis oldu.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim