Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver Şunları söyledi

EYAP fuarı gezen ve merkezi Zeytinburnu ileçsinde olan Diyabetliler Derneği Başkanı Nurşen Örnek'i standında ziyaret eden Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı
Bahattin Ünver şunları söyledi "

"ALLA'A Şüklürler olsun Ak Parti İktidar olduğu günden bu yana ülkemizdeki engelilerin yaşamı olumlu yönde çok değişti. Hükümetimizin engelliler konusunda yaptığı çalışmaları anlatmama gerek yok. Herkes çok iyi biliyor.  Ancak halk olarak henüz engelli hakları konusunda yeterli duyarlılığa sahip olmadığımızda bir gerçektir. Her Ne kadar 1992 de Birleşmiş Milletler 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü olarak ilan etmişse de bizim medeniyetimiz engellilerini bir gün değil bir ömür boyu baş tacı etmeyi bize emrediyor. Ülkemizdekiler başta olmak üzere bütün dünyada zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bütün engellilerimizin 3 Aralık Engelliler gününü kutlarım” dedi. 

EYAF fuarında Dyabetkiler ve Engelliler Derneği adına stand açan Nurşen Nurşen Örnek 'de son yıllarda engelliler konusunda hükümetin yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı çok mesafe aldık. Allah emeği geöen herkesteh razı olsun. Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli standımızı ziyaeret ederek desteklerini sundular. Hepsine sizin aracılığınız ile teşekkür ederim"
dedi. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Hakkında Bilgi

1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık uslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş; bu karar, 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun 1993/29 sayılı bildirisi ile 3 Aralık Gününün tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması amacı için çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. O zamandan beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır.

Engelliliğin nedenleri araştırıldığında, büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenler olduğu görülmektedir. Genetik etkenler, akraba evliliği, gebelik sırasında yaşanan sorunlar (hastalıklar, ilaç kullanımı, radyasyona maruz kalmak, alkol ve madde kullanımı, beslenme bozuklukları) gibi sorunlar tümü önlenebilir süreçlerdir. Doğum sonrasında kazalar, insan eliyle bilerek ya da kaza sonucu oluşan psikososyal travmalar, doğal felaketler engelliliğe yol açmaktadır. Engelliliğin bir yazgı olmadığı, geliştirilecek sosyal politikalar ve her alanda korucu-önleyici uygulamaları içeren düzenlemelerle önleneceği kesindir.

 Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umuduyla tüm engellilerin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü” kutlar, sağlıklı günler dilerim.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

 

 

Editör: TE Bilisim