Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi 3. Uluslararası Çocuk Festivali galası Macaristan, Rusya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan ve Beykoz Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle coşkulu görüntülere sahne oldu.

Beykoz’a gelen 250 çocuk, festivalin final gecesinde danslarıyla tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

Beykoz Belediyesi’nin davetlisi olarak 3. Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi Uluslararası Festivali ve 23 Nisan Kutlamalarına katılmak üzere dünyanın 5 farklı ülkesinden ilçemize davet edilen çocuklar, R. Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde yapılan muhteşem bir final gecesiyle hem izleyenlere görsel bir şölen sundu hem de gönüllere hitap etti.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçe mülki amirleri ve yöneticileri, Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve muhtarların hazır bulunduğu geceye ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Bir hafta süreyle ilçemizde ağırlanan çocuklar, kültürlerini sergilemenin yanı sıra İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını da görme fırsatı elde etti. Gösterilerinin yanında yaşıtlarıyla birlikte resim atölyeleri ve çeşitli aktivitelere katılan çocuklar kültürümüzü yakından tanıma fırsatı buldu. Kostüm ve danslarıyla ilçede renkli görüntüler oluşturan, Kanlıca, Anadoluhisarı, Anadolukavağı ve Beykoz Meydanı olmak üzere ilçenin tarihi sokak ve meydanlarında geleneksel danslar eşliğinde kültürlerini sergileyen çocuklar, final gecesinde hep birlikte sahneye çıkarak dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

34. Turizm Haftası Etkinlikleri finali ve aynı zamanda 3. Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali gala gecesinde buluşan çocuklar adına ekip liderlerine verilen hediyeler ve plaketlerle sonlanan gece de müzisyen Tuncay Okutan da türküleriyle sahne aldı.

Farklı renk ve kültürlerin hep bir arada dostça ve kardeşçe yaşayabileceğinin resmini sergilediklerini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, katılımcılara ve etkinliklerde görev alan herkese teşekkür ederek misafir ülke çocuklarını da tek tek tebrik etti.
Editör: TE Bilisim