İşte Diyet Yapanların sık sorduğu soruların cevapları

1.Diyette ekmek tüketilmeli mi ?

Karbonhidratlar vücudumuz için temel enerji kaynağıdır. Diyetimizden ekmeği tamamen çıkarmak yanlış olur. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıda eksi sonuç görse bile , bu vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur. Beslenmemizde özellikle belirli bir hastalığımız yoksa , esmer ekmeklere yönelmek daha doğru bir seçim olucaktır.

2.Limonlu su içmek kilo verdirir mi?

Tek başına hiçbir besin yağ yakmadığı gibi limon da yakmaz. Ancak yeterli miktarda alınan C vitamini bağışıklık sistemimizi güçlendirir.Sabah aç karnına limonlu su içmek beraberinde reflü , gastrit gibi hastalıkları tetikleyebilir, dikkat.

3.Yeşil çay zayıflatır mı ?

Yeşil çay anti-oksidan açısından zengin ve metabolizma üzerinde olumlu etki sağlamaktadır. Fakat hipertansiyon ve kalp ritim bozukluğu olan kişiler tüketirken dikkatli olmalıdırlar.

4.Sıcak veya soğuk su içmek kilo verdirir mi ?

Sıcak su soğuk suya göre mideyi daha geç terk ettiğinden dolayı tokluk hissini uzatmaktadır. Bu nedenle sularımızı biraz ılık içebiliriz. Fakat her koşulda bol bol su içmeyi unutmayalım.

5.Baharatlar kilo vermede etkili mi ?

Dünya sağlık örgütünün (WHO) önerisi günlük 6 gr tuz tüketimidir. Türkiye ye baktığımızda bu durum 15 -18 gr ‘a kadar çıkmaktadır. Bu nedenle tuz tüketimini azaltıp yemeklerimize baharatlarla çeşitlendirebiliriz. Kırmızı pul biber içeriğinden dolayı metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.

Tarçın tüketmek , kan şekeri üzerinde daha dengeli yükselme sağlamaktadır.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim