3 Aralık dünya özürlüler günü nedeniyle Ak Parti Başakşehir ilçe başkanlığı Sosyal işler birim başkanlığı özürlüleri unutmadı.Başakşehir 4.Etap’ta bulunan Aygünler restoran’ta yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Ak Parti Başakşehir Özürlüler Koordinasyon merkezi başkanı ve aynı zamanda Başakşehir Times Gazetemizin köşe yazarı olan Kerim Yavuz kısa ve özlü bir açılış konuşması yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. Katılımcılara izlettirilen sinevizyon gösterimini hazırlayıp sunan Kerim Yavuz’un seslendirmesi beğeni topladı.

İlçe başkanı Koroğlu Hükümetin Engelliler için yaptığı çalışmaları anlattı

Başakşehir halkı ve Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından sevilip sayılan ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu  İzleyicileri yormadan kısa ve özet bir şekilde katılımcıların anlayacağı bir dil ile Ak Parti hükümetinin sekiz yılda engelliler için yaptığı çalışmaları başlıklar halinde özetlemesi güzel bir sunum oldu.Köroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi “ Ak Parti iktidarı olarak evinde özürlü bir birey olanlara bakım parası adı altında her ay 400 TL ye yakın para ödemesi iktidarımız tarafından verildi.Özürlü bireylerin hizmet aldığı rehabilitasyon merkezlerinin ücretleri yine bizim hükümetimiz tarafından verilmeye başladı.

Pozitif ayrımcılık yaptık

Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yine bizim dönemizde yapıldı.Eskiden belge üzerinde her 50 kişi çalıştıran işyerleri birer engelli çalıştırmak durumundaydı biz bunu 2 ye çıkardık.Kısaca her konuda engelli kardeşlerimiz için bir çok iyileşme yaptık.Bu yapılması gereken her şey yapıldı demek değil.Ak Parti iktidarı olarak yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı çok iyi biliyoruz.Biz boş laf değil iş üretiyoruz.Aslında bu akşam bunları konuşmak istemezdim ancak basından arkadaşlarımız olduğu için kayıtlara geçmesi adına yaptıklarımızın minik bir kısmını size hatırlatmak istedim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Suzan Hoca’nın öğrencileri harikaydı

İBB İSÖM Hocası Suzan Celalova’nın engelli öğrencilerden oluşan Kafkas halk oyunları topluluğunun yaptığı gösteri katılımcıları coşturdu.

Down sedromu denilen hastalığı olanlar dahil değişik özürleri olan öğrencilerden meydana gelen öğrencilere Kafkas halk oyunlarını öğreten hocaları Suzan Celalova’nın heyecanı da görülmeye değerdi.Öğrencilerin oynadığı Kafkas dansı ayakta alkışlandı.Finalde göğüslerinde çıkardıkları Türk bayrakları ile katılımcıları selamlayan grup heyecanı zirveye çıkardı.    

 

Düzenlenen gecede engeliler ve yakınları gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.Gecede Başakeşhir Belediye başkan yardımcısı Mehmet Şahin’de bir konuşma yaprak belediye olarak engellilere karşı çok hassas olduklarını ifade etti.  

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim