Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir İlçe başkanı Mali Müşavir Özgür Karabat ve Başakşehir meclis üyeleri Bahçeşehir Şark Sofrasında basınla bir araya geldi.

Başakşehir Belediyesi nin17-25 Aralık’tan sonra ihale verdiği firmalar açıklansın

Özgür Karabat 2017 Performans Bütçesi  hakkında eleştirilere geçmeden önce yaptığı açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Binali Yıldırım’ın 17-25 den sonra FETÖ terör örgütü ile arasına mesafe koymayan kim olursa olsun onunla hesabımız var açıklamasına değinerek Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın Gölet ihalesini bu tarihten sonra verdiği konsorsiyum’un  bir ortağı olan MFA (Mehmet Fatih Ağgül’ün) Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli olduğu ifade ederek Uysal bu konuda ne diyecek diye sordu.

Mevlüt başkan Samimi bir şekilde ihale verilen bütün firmalara açıklayın

Ben de soruyorum Başkan Cumhurbaşkanı ve Hükümet’in 15 Temmuz darbe kalkışması ile 241 vatandaşımızı şehit eden ve 2.500’e yakınını da  gazi yapan bir örgütün elebaşısı olduğu iddia edilen bir kişinin yeğeni ile evli olması elbette ki suç değil ama muhtemelen bu kişi  o örgüte de yardım ettiği var sayıldığına göre  neden 17-25 den sonra bu oluşumun başındaki kişinin yeğeni ile evli olduğu iddia olunan bir firma sahibine ihale verdiniz ?
Başkan, RE GROUP denilen ve sizden ihale alan firmanın sahip ve hissedarları kimdir? kiminle yakınlığı vardır  anlatır mısınız ?

Bir belediye başka ilçede yapılan dergi Fuarına neden sponsor oluyor ?

Kendi ilçeniz ile alakalı emek harcayan yerel gazetelere karşı düşmanca bir tutum sergilediğiniz halde IŞID ve FETÖ’nün olduğu iddia edilen iki derginin de içinde olduğu ve sizin de sponsor olduğunuz DERGİ fuarında bu dergilerin sergilendiğinden haberiniz var mı ?

17-25 Aralık’tan sonra Başakşehir Belediyesinde ihale alan firmaların isimlerini yayınlayabilir misiniz ?

Belediye’nin arsalarını KİPTAŞ ile takas yaparken nasıl bir kriter söz konusu olacak ? Bu çalışmalar hakkında bilgi  verebilir misiniz ?

Araç Kiralamaları ile kime rant sağlanıyor ?

Ak Parti iktidara geldiği zaman  Lojman ve Araç saltanatı ile mücadele edeceğini ifade etmesine rağmen sizin belediye de çalışan 335 kadrolu çalışan olduğu halde 128 tane binek araç kiralanıp halkın parasının ÇAR ÇUR edilmesi iddialarına ne diyeceksiniz ?

Başkan yardımcılarına ve müdürlere araç kiralansa en fazla  15-20 aracın kiralanması gerekirken   neden 128 araç kiraladınız ?

Kira bedelini Başakşehir halkının parası ile ödediğiniz halde başka yer ve kurumlarda kaç tane araç kullanılıyor ?

Daha önce yaptığınız ve yayınladığınız memnuniyet  anketini nede yayınlamıyorsunuz ? 

Belediye’nin Vergi, SGK ve diğer devlet borçlarını ödemediğiniz için YÜZSÜZLER listesinde olduğu ifade ediliyor neden borçlarınızı ödeyip    bu listede çıkmıyorsunuz ?

Cami yapımı veya dini tesis alanı olarak bırakılan arsayı hangi gerekçe ile TÜRGEV’e verdiniz ?

Living Lab’ın başına getirdiğiniz Ersin Pamuksüzer’in nitelikli  dolandırıcılık suçlması ile 34 yılla yargılandığı davası olduğu halde neden 2017 yılı bütçesinde bu şahsın başında olduğu Living Lab’a 40 milyon TL ayırdınız ? Bu para ile ne yapılacak, buranın halka faydası ne oluyor ? 

Bilgi evlerinde belletmenlik yapan hocaların bitirdiği bütün okulları ve hangi cemaat ile alakası olup olmadığını açıklayabilir misiniz ?

Belediye’nin Kısa, Orta ve Uzun borçları ile alakalı satılacak yerler biterse ödenemeyecek iddiası var ne diyeceksiniz ?

2017 yılı bütçesinde Hukuk için aşırı bir artış görülüyor bunu ya siz halka çok dava açacaksınız yada halkın mı size çok dava açacağını hesaplıyorsunuz ?
2009’da belediye’yi sıfır borç ile  aldığınız halde şu an 604 milyon Türk lirası borcu olduğu söyleniyor. Bu borcun oluşmasında yaptığınız kalıcı yatırımlar nelerdir ?

Aslında sorulacak soru daha çok var ancak bugüne kadar sahip olduğumuz tecrübelere göre başkanın halk adına sorduğumuz hiçbir soruya yazılı ve sözlü cevap verdiğine şahit olmadık.

Ama başkan cevap vermiyor diye biz de halkın haber alma özgürlüğü adına sorularımızı sormaktan geri durmadık. Durmayacağız. Biz halkın bilgi alması adına yayıncılık yapıyoruz. 

Bizi davet eden hangi parti olursa olsun vaktimizin elverdiği ölçüde davetlerine icabet ediyoruz. 

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı da 2017 yılı bütçesini değerlendirme toplantısına davet etti biz de katıldık.

Burada sorduğumuz bir çok soru orada gündeme geldi. Mevlüt Uysal dışında başka  bir belediye ile alakalı bu soruları sorsak hemen basın danışmanı arar bütün soruların cevabını yazılı olarak gönderiz biz de bir sonraki makalemizde  halka duyurusunu yaparız.

Ancak Mevlüt Uysal kendi kafasının dikine giderek kimse bana soru soramaz ve bende cevap vermem mantığında.

Bu mantık er yada geç başkanı duvara toslatacak ama farkında değil. Mademki gazetecilerin sorularına cevap vermeyeceksin basın danışmanına neden boşuna para veriyorsun ?

Başakşehir ilçe olduğu zaman ilk ve en etkin gazeteyi biz neşretmeye başladık. Ama bizimle temasa geçmemesi için uyardığınız basın danışmanızı 10 yıldır bu ilçe ile alakalı gazetelik yapan bizler bilmiyorsak bu ayıp bizim değil sizindir başkan.

Son söz Deniz ne kadar dalgalı olursa olsun martı sevdiği denizden vazgeçmez. Bir gazetecinin de olmazsa olması sorduğu sorulardır. Siz cevap vermesiniz de halkımız hangi soruların cevapsız kaldığı hem bildi yine bilecek.

Mevlüt bey biz hiçbir zaman size kişisel bir soru  sormadık ve isiz kamuoyu önünde rencide etmedik. 

Eğer siz siyasete girmiş ve belediye başkanı olmuşsanız en ser sorulara bile tahammül etmek zorundasınız. Kaldı ki biz zor ve  tahammül edilemeyecek soru da sormuş değiliz. Ama siz hep size yakalık yapacak gazeteci arıyorsunuz. Bunlarda yeteri kadar etrafınızda var. Ama bizim gibi halkın merak ettiği soruları soranlarda olacak.

Necip Fazıl’ın tefsiri yapılmayan her olay daime tazedir sözü ile siz halkın merak ettiği sorulara basın danışmanınız aracılığı ile bilimsel cevap vermenizdir.
Bu bizden ziyade size lazım olan bir şey.

Sahiden Başakşehir bu şekilde Başka bir partiye mensup belediye başkanı tarafından yönetilseydi  KAYYUM atanır mıydı merak ettim sadece ?… 

İstanbul / Başakşehir Times / Hüseyin Çetiner 23 Ekim 2016