Programa kendini tanıtarak başlayan Başkan Gürlü, ardından Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın çalışmalarına dair bilgiler verdi. Yapıcı bir muhalefet anlayışı güttüklerini belirten Gürlü, çok yoğun çalıştıklarını ifade etti. Sosyal alanda da bir çok faaliyete imza attıklarını söyleyen Muhammet Gürlü, olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Daha sonra, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum süreci ile ilgili açıklamalarda da bulunan Gürlü, partilerinin başkanlık sistemine prensipte karşı olmadığını ancak mevcut öneriye karşı çekinceleri olduğunu belirterek, referandumda hayır oyu vereceğini söyledi. Mevcut değişiklik ile kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak hayata geçmeyeceğini, yasama ve yargı üzerinde baskı oluşabileceğini ifade eden Başkan Gürlü, kabul edebilecekleri bir teklif olsaydı, referandumda evet oyu verebileceklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Gürlü'den Sağduyu Çağrısı!

Referandumda Saadet Partisi'nin asla şu ya da bu kesim, "hayır" dediği için veya şu ya da bu kesim "evet" dediği için bir karar almadığını da ifade eden Gürlü, daima milletten taraf olduklarını belirtti.

Referandum sürecinde kullanılan bazı ifadelerin kamplaşma ve kutuplaşmaya sebep olabileceğinin de altını çizen Muhammet Gürlü, kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Muhammet Gürlü ayrıca kutuplaşmanın terör belasının ekmeğine yağ sürebileceği riskine de dikkat çekti.

Gürlü, ayrıca toplumun kutuplaşmaması adına parti olarak referandumda bir kampanya yürütmeyeceklerini de söyledi.

Geçtiğimiz günlerde vefat yıldönümü olan Milli Görüş'ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a dair de açıklamalarda bulunan Muhammet Gürlü, Erbakan'ın zaman geçtikçe daha iyi anlaşıldığını ve insanların Erbakan Hoca'ya hak verir ifadeler kullandıklarını hatırlattı. Gürlü, Necmettin Erbakan'ın vefat ettiğinde Saadet Partisi Genel Başkanı olduğunu da anısatarak, ona hak veren herkesi partisine davet etti.

Editör: TE Bilisim