Düzenlenen iftar yemeğine KARKON'a bağlı derneklerin ve Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin üyeleri katıldı. Davette KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada, konuklarına selamlama konuşması yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi

KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada
, yaptığı selamlama konuşmasında hemşehrileriyle bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bu tür organizasyonlarla Karadenizliler arasında birlik, beraberlik ve bütünlüğün sağlandığını belirten Ada, konuşmasına şu sözlerle devam etti;

“Bu sıcak yaz akşamında böylesi mübarek bir ayda bizleri yalnız bırakmadıkları için bütün karadenizli hemşerilerime teker teker teşekkür ederim. Bu mübarek ayda bizleri bir araya getiren Allah(c.c) birliğimizi daim etsin birliğimizi daim kılsın. 2010 yılından itibaren kurulan konfederasyonumuzun ilk ve temel hedefi bütün Karadenizlileri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde toplamaktı. Kurulduğumuz günden itibaren bu hedeflerimizi adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu mübarek ayda bizleri kırmayıp davetimize icabet eden bütün Karadenizlilerin ve Müslüman aleminin yaklaşan kadir gecesini kutluyorum.”



KARKON’A DESTEK OLACAĞIZ

KARKON (Karadenizliler Konfederasyonu)’un verdiği iftar programının onur konuğu ise kısa süre kurulan ve kamuoyunda adından sıkça bahsetmeye başlayan Uluslararası Gazeteciler ve Yazaralar Cemiyeti (UYGAD) idi. İftar programında Karadenizlilere hitap eden UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, ”Bizleri buraya davet eden Genel Başkan Sıtkı Ada’ya teşekkür ediyorum. Bizler Karadenizlilere her daim destek içerisinde olduk ve bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. Bu cemiyet hepimizin inşallah birbirimize destek olarak hem UYGAD’ı hem de KARKON’u layık olduğu yerlere birlikte yükselteceğiz. Bu sıcak ramazan akşamında burada bizlerle olan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin yaklaşan Mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyorum” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim