İşte Üsküdar Belediyesinin servis ettiği haber metni 

Üsküdar Belediyesi, Roman vatandaşlar için dört dörtlük Selami Ali Sosyal Tesisini hizmete açtı. Sosyal tesislerin kullanımı Türkiye’de ilk kez Romanlara verildi. Romanlar Selami Ali Sosyal Tesislerinde düğün salonlarını ücretsiz kullanabilecek. Tesisin açılışı 6 Roman çiftin toplu nikâh töreniyle gerçekleşirken, düğün anları renkli görüntülere sahne oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Bugün bizim düğün günümüz, bayram günümüz. İlle de Roman olsun dedik salonumuzu açtık. Bulunduğumuz cadde Üsküdar Gazi Caddesi. 15 Temmuz gecesi hainler, alçaklar buradan aşağıya Üsküdar’a inmek istediler. Ama bizim Roman kardeşlerimiz göğüslerini siper ettiler. O ekmek teknesi kamyonetlerini siper ettiler. O hainlere fırsat vermediler. Roman kardeşlerimiz için ne yapsak azdır. Bu yedi yıldızlı tesisimiz feda olsun.”

Hayata geçirdiği büyük projelerle Üsküdar’ı gelişmişlik seviyesine ulaştıran Üsküdar Belediyesi, ilçeye hak ettiği dört dörtlük bir sosyal tesisi daha hizmete açtı.

Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Selami Ali Mahallesi’nde hayata geçirilen Selami Ali Sosyal Tesisleri ile mahalle sakinlerinin talebi yerine getirildi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan tesis, Roman vatandaşların bir araya gelerek oluşturduğu federasyona hediye edildi.

Hayli renkli görüntülere sahne olan tesisin açılışına protokolden de yoğun ilgi vardı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra, Ak Parti milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Kaan Pehlivan da Selami Ali mahallesi sakinlerinin heyecanına ortak oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açılışta yaptığı konuşmada, Selami Ali Mahallesi sakinlerinin 15 Temmuz gecesi ortaya koydukları kahramanlığın altını çizdi:

“Bugün bizim düğün günümüz, bayram günümüz. İlle de Roman olsun dedik salonumuzu açtık. Bulunduğumuz cadde Üsküdar Gazi Caddesi. 15 Temmuz gecesi hainler, alçaklar buradan aşağıya Üsküdar’a inmek istediler. Ama bizim Roman kardeşlerimiz göğüslerini siper ettiler. O ekmek teknesi kamyonetlerini siper ettiler. O hainlere fırsat vermediler. Roman kardeşlerimiz için ne yapsak azdır.”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Selami Ali Mahallesi sakinlerinden bir de ricası vardı:

“Bu eser Türkiye’de bir ilk. Biz Üsküdarlılar olarak zaten Türkiye’de ilklerin belediyesiyiz. Roman kardeşlerimize bu yedi yıldızlı düğün salonu hayırlı olsun. Benim roman kardeşlerime en güzeli yakışır. Benim sizden tek bir ricam var. Burada bütün düğünler, nikahlar, kınalar hepsi ücretsiz. Kimseden para istemiyoruz. Bizde para geçmez gönlünüz yeter sizin. Ama artık dışarıda düğün, nişan kına yapmak yok. Bu salon 7/24 saat hizmetinizde kimseden para almayacağız. Her şey bizden sizlere feda olsun.”

Açılışın ardından 6 Roman çiftin nikahı kıyıldı. Toplu nikah töreni sonrası Selami Ali Sosyal Tesisleri romanların coşkulu oyunlarına ve danslarına sahne oldu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve protokol de çiftetelli şarkısı eşliğinde oynayan gelin ve damatlara kısa süreli eşlik ettiler. Toplu düğün töreni Romanların en sevdiği sanatçılardan Aysun Taşçeşme’nin konseriyle devam etti.

Roman vatandaşlar dört dörtlük tesiste yer alan düğün salonunu ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in mahalle sakinlerine verdiği söz ile çok kısa sürede hayata geçirilen tesiste, kapalı spor salonu, otopark, Roman vatandaşların görkemli düğünlerine sahne olacak düğün salonu yer alıyor.

Editör: TE Bilisim