Ülkemiz için her şeyin hayırlısı olsun

31 Mart 2019 seçimleri ne sadece 16 gün kaldı. Kimi parti yetkilileri bu bir BEKA seçimi derken kimileri de hayır bu sadece yerel yöneticilerimizi yani Belediye başkanlarımızı, Meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı seçtiğimiz bir seçimdir diyerek görüş ifade ediyorlar.

Bakış açısını göre her iki tarafa da da haklısınız dersek yanlış olmaz. Ak Parti ve MHP bizim için İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonuçları çok mühim.

Allah korusun NEVŞÜ NEMA bulduğumuz İstanbul’u kaybedersek muhalefet partileri bize siz İstanbul’da doğan bir parti idiniz. Ve burası sizin kaleniz.

Parti olarak doğduğunuz yerde ve kalenizde seçimi kaybettiğinize göre seçmenin size genel seçimde de itimadı kalmadı.

Hemen seçime gitmemiz gerekir diyeceklerini düşündükleri için biz gidersek de yerimize gelenler ülkeyi bizim gibi doğru yönetemezler ve bu bir BEKA meselesine döner diye düşünebilirler.

İnsanoğlu öyle bir varlıktır ki kendisine bir sürü özellik eklerken rakiplerinden de bir sürü özelliği yok saymaya meyillidir.

Mutfak yangını devam ediyor

İstanbul Times Özel YouTube kanalı olarak her gün İstanbul’un değişik ilçelerinde seçmene gündem ile alakalı sorular soruyoruz. En çok karşılaştığımız konu hiç şüphe yok ki fiyatlar çok pahalı kazandığımız para insanca yaşamamıza engel sözleri ile karşılaşıyoruz.

1 Kg.Patates 6 TL - 1 Kg.Soğan 5 TL -vs.vs. eskiden 50 TL ile çıktığımız zaman haftalık yeşillik, sebze ve meyve ihtiyacımızı alıyorduk ama ne yazık ki 50 ile aldıklarımız kadar alamıyoruz sözünü herkesten dinliyoruz.

Hükümet ithalat izni vererek bu işi çözemez. Bu iş ancak sağlıklı bir üretim ile olur.

Bir gecede alınan Büyükşehir yasası ile 16 bin köy anında mahalle olursa orada hayvancılıktan bahsedilebilir mi ? Çünkü Mahallerde hayvan beslemek yasak. Bu ve benzeri onlarca yanlış yasa sonucu tarım ve hayvancılık bitti.

31 Mart 2019 seçiminde Ak Parti çok havalanmış durumda demedi demeyin

Millet ittifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Ekrem İmamoğlu ve bir avuç serdengeçtisinin oluşturduğu enerji ve samimi çalışmanın yarısı Binali Yıldırım ve ekibinden yok.

Bunu ben canlı olarak yaşadım. Binali beyin seçim ofisine telefon açıp kendimi tanıttım.

Gençler Televizyon değil YOUTUBE dinliyor. Biz de sokak röportajlarının iyi kanallarından birisiyiz dönüş yapsınlar Sayın Binali Yıldırım ile kısma bir röportaj yapıp yayınlayalım talebinde bulundum 45 gündür halen dönüş yapacaklar.

Bu nasıl seçim çalışmasıdır anlamadım.

Ak Partililerin hatası Recep Tayyip Erdoğan çalışıyor. Reis her şeyi düşünür. Biz çalışıyormuş gibi yapalım havasındalar. En azında bana verdikleri veya benin aldığım izlenim budur.

Ak Parti’de samimiyetten ziyade profesyonellik almış başını gidiyor. Bizim siyasi anlayışımızda da profesyonellikten ziyade samimiyet söz konusu.

AK PARTİ’ de , il başkanından tutun mahalle başkanına kadar bizim genel başkanımızın sihirli sözcükleri var ve bunlar ömür boyu işe yaracak havasındalar. Oysaki hiç bir şey ömür boyu sürmez.

Neden mi ?

Mustafa Kemal ve arkadaşları 623 yıllık bir cihan imparatorluğunun külleri üstünde tek parti ile zar zor 1923 den 1950’ ye kadar anacak 27 sene iktidarda kaldılar.

Özal’ın ANAVATAN Partisi ile ise 1983’de iktidar oldu…

1994 de İBB yi kaybetti.

Yani 11 sene sonra…

Ak Parti ise 17 sene önce 2001 ekonomik krizi sonrası kuruldu. Şu an da ekonomik olarak sıkıntılar var.

Dikkat ettim ve inceledim ne zaman bir ekonomik kriz olduysa o zaman yeni bir parti kurulmuştur.

Dost acı söyler son aylarda halk ekonomik göstergelerden dolayı çok muzdarip.

Ak Parti iki konuda şanslı 1.si DEMİREL veya Erbakan gibi halkı ikan edebilen bir muhalefetin olmayışı…

2.si de halkı iyi tanıyan Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü ve hatip bir lider’e sahip olmasıdır.

Her şey doğrusunu elbette yüce yaratan ve sonrada seçmen bilir ama henüz 31 Mart seçimlerine 20 gün var iken bu yazıyı kaleme aldım.

Bu seçim bir çok sürprize gebe olabilir.

İş yok… Hayat pahalı, batan batan’a Basın yayın oranları artık halkın olmak yerine her birisi bir parti veya grubu yayın organı olmuş durumda. Doğru söyleyeni bırakın 9 köyden koymayı anasından emdiği sütü içtiğine pişman edenler var.

Yeni bir partinin doğumu olabilir mi ?

Kanaatime göre Türkiye yeni bir partiye gebe gibi geliyor bana…

Abdullah Gül, Ali Babacan, İdris Naim Şahin, Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Abdullatif Şener ve burada isimlerini sayamadığım çok sayıda siyasetçi uygun zaman ve zemin kolluyorlar gibime geliyor.

Bir şeyin vakti ve zamanı gelince kimse o işin olmasını engelleyemez. Kanaatim odur ki bu sene içinde umut vaad edecek yeni bir parti doğabilir.

Hadi bakalım neler olacak hep beraber bakıp görelim…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 14 Mart 2019