Bazı okurlarımın nasıl işsizlik yok derseniz dediklerini duyar gibiyim. Evet resmi rakamlara göre  ben de işsizliğin % 10 dan fazla olduğunu biliyorum. Ancak uygun işe uygun kişi bulmanın çok  zor olduğunu vurgulamak için bu başlığı kullandım. 

Anlatayım siz de dinleyin lütfen…

Kısa bir süre önce İstanbul İli Gaziosmanpaşa ilçesinde 5.000 Gazete dağıtımı için 650 TL para verdiğimiz halde dağıtacak kimse bulamadık. Bunu 2 hafta önce bizim gazetede yaşadık. Başka yerde değil. Yani size hikaye anlatmıyorum. Caddede iş yerlerine apartman girişleri uygun şekilde gazete bırakıp gidecek.3 Kişilik ekip yarım günde dağıtımı yapabilir  ama artık herkes yorulmadan terlenmeden oturduğu yerden para kazanmanın hesabını yapıyor.

İş Adamları Çok Dertli

Kısa bir süre önce Bağcılar ilçesine bağlı İSTOÇ’a gittim bir iş adamı bana serzenişte bulundu. 2.000 TL Maaş + SGK +Yemek  ile alım satımını yaptığımız beyaz eşyaları indirip bindirecek eleman bulamıyorum. Arkadaş Türkiye de işsizlik yok  uygun işe uygun adam yok dersek daha iyi dedi.

Ey Okurum Size Hikaye Anlatmıyorum

Uzağa gitmeye gerek yok. Basın yayın fakülteleri çok mezun veriyor  işsizlik çok var diyorlar.  Bence burada da işsizlik değil kendine güvenemeyen ,toplum ile iletişim kuramayan  üniversite mezunları var. 

Ey okurum hiçbir para istemeyerek kendime ilçelerde iş ortağı arıyorum aldığı reklamın, sattığı gazetelerin ve tanıtım filimleri için alacağı bedellerin yarısı sizin olsun gelin kendi işinizin sahibi olun diyorum ama gençler DOLGUN MAAŞ, saat 10 da iş başı ,saat 17 de paydos güzel ve narin bayanların çay kahve ikramı yaptığı bir mekan hayal ettikleri için zora talip değiller. 

Babaları ve dedelerinin çektiği zorlukları düşünseler farklı hareket edecekler ama hep zengin ve şatafat içinde yaşayanları örnek aldıkları için zoru sevmiyorlar. 

Milli Geliri 9 Bin Dolar Olan Ülkemizde 9 Gün Tatil Olursa Biz Nasıl Gelişeceğiz

Dokuz gün tatil demek bir ayın 3 te 1 nin heba olması demektir. Buna ne can dayanır ne de ekonomi. 
Düşünün kişi başı milli geliri 9 bin dolar olan bir ülkede bayram tatilinin 9 gün olması ZULÜM değil de nedir ?
Eskiden filimlerde az maaş ile idare etmenin zorlukları ve kanaat etme incelikleri işlenirken şu an filimlerin ekseri çoğunluğunda da artık iplik fabrikasında çalışıp ay sonunu nasıl getireceğim deyip bana ayakkabı almaya gerek yok ben idare ederim diyen Minir Özkul yerine  yalılarda oturan, Uçağımı hazır edin toplantıya yetişeceğim diyen manken suratlı herifleri izleyen bir gençlik ben neden gidip  çalışacağım diyor ister istemez. 

Yaptığı tek şey bunun gibi olmak için kimi soyarsam veya kimi mağdur etsem bunlar gibi zengin olurum diyor.

Sizi Bilmem Ama Bu Senaryoları ve Filimleri Yapanlara Kayyum Atamak Varken  Neden Bir Belde Belediyesine

Kayyum Atanıyor Çözmüş Değilim.

Merhum Mehmet Akif Ersoy İslam ülkelerinin İş ahlakını tarif ederken şöyle diyor ”Avrupalıların iş ahlakı bizim dinimiz kadar sağlam, bizim iş ahlakımız da onarın dini gibi çürük” diyor.

Türkiye’de işçilik çıplak gözle bakıldığı zaman  ucuz gibi görünse  de kaytarma, uzun resmi tatiller, anam hasta babam hasta, efkarlıyım çalışma modunda değilim verimsizliğini hesabına katılıp saat başı ücreti hesap ettiğin zaman hiç de ucuz bir ülke olmadığımız ortaya çıkıyor. Ülke olarak kişi başı milli gelirimizi 9 bin doların üzerine çıkarabilmek için İŞ AHLAKI  mutlaka değişmelidir.

Ey sevgili ve de sayın okurum Cahit Sıtkı Tahrancı’nın yaş 35 Yolun yarısı ederden 10 yaş almış biri olarak İş ahlakından çok muzdaribim. 

Tatil de olacak Eğlence de olacak. Ama işimizi de hakkı ile yapacağız.
 
Daha ne diyeyim ÖZETLE Türkiye’de İŞSİZLİK YOK KALİFİYE eleman sıkıntısı var. 

Bu da böyle bilisin.. Gezip koşan, işini seven ve bana ilçelerde ortak olacak  tam 50 eleman lazım hadi bakalım iş yok diyen GAZETECİLİK MEZUNLARI  AZICIK titreyin ve kendinize gelin diyorum.

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER 16 Eylül  2016