(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyesi Ali GÜNDÜZ’ün öncülüğündeki ,(TSD) ‘nin İstanbul Şubesi Lokalinde düzenlenen engelli bireyler,aileleri ve sanatseverlerin buluştuğu “Engelliler için ”FARKINDAYIZ” Programının sunuculuğunu oyuncu Sanatçı Peri TUNUSLUOĞLU yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ali Gündüz

Hayatı paylaşmak için engel yoktur diyen Şair İsmail AYDOĞMUŞ başkanlığındaki “Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu şair ve ozanları sanatçıları (TSD ) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi’nin Fatih’teki Lokalinde düzenlenen etkinlikte tüm katılımcılara ve engelsiz yüreklere “FARKINDAYIZ “ konseri düzenleyerek birlikte ,buluşmanın mutluluğunu yaşattı.

” FARKINDAYIZ” Konseri etkinline,Şair İsmail AYDOĞMUŞ Başkanlığındaki Düşler Dünyası Topluluğu şair ozan ve sanatçıları,(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı İlyas YILDIZ,Yönetim Kurulu üyelerinden ,Nuran GÜLER,Selami AKSU,Ali GÜNDÜZ (Alo Afiş) ,TSD İstanbul Şubesi Genel Koordinatörü Zeynep DEVRİM KELEŞ ve engelli üyeler ,aileleri ile her zaman engellilerin yanında olan iş adamı Ahmet ÇELİK,” Biz Tek Yürek” Grubundan Nagihan GÜLERMAN, Okyanus Koleji Fen Lisesi öğrencilerinden Elif SARMAN,Yağmur YONGACI ve bir çok davetli Katıldı.

TSD İstanbul Şubesi Başkanı İlyas YILDIZ konuşmasında,”Engellilerin imkan tanındığında yapamayacakları iş yoktur.Ben engelli arkadaşlarıma güveniyorum,yeter ki fark edilsinler “ dedi. YILDIZ etkinliğe katılan tüm konuklara ,dernek üyelerine,ailelerine,Ses düzenini gerçekleşmesini sağlayan Fatih Belediye Başkanı Dr. Mustafa DEMİR’e,Düşler Dünyası şair ozan ve sanatçılarına ,organizasyondaki katkılarından dolayı teşekkür ederek ,engelli bireyler için yapılan “ FARKINDAYIZ ” konseri için ,Düşler Dünyası Topluluğu adına Başkanı İsmail AYDOĞMUŞ’a ,TSD ‘nin özel yapılmış Logolu plaketini sundu.Başkan İsmail AYDOĞMUŞ’ta,öncelikle bizi TSD İstanbul Şubesindeki engelli bireylerle tanışmamıza vesile olan dostumuz Ali GÜNDÜZ’e ve bizlere misafirperverlik örneği gösteren TSD İstanbul Şubesi Başkanı İlyas YILDIZ’a ,yönetimine ve üyelerine teşekkür ederim ,bizler bu konseri bir aydır heyecanla bekledik,mutlu olduk “ dedi.

TSD İstanbul Şubesi’nin Çapadaki Lokalinde,Düşler Dünyası şair ozan ve sanatçıların birbiri ardına söylediği muhteşem eserler ve yorumlar ,etkinliğe katılanları hem duygulandırdı hem de coşturdu.engelli bireylerle engelsiz bireylerin birlikte şarkılar-türküler söyleyip birlikte oynamaları görülmeye değerdi. Bir çok şairin engelliler için yazdığı şiirlerde dinlemeye değerdi.

(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali GÜNDÜZ ve Nuran GÜLER,Engelliler ile ilgili de birer konuşma yaptılar. (TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali GÜNDÜZ konuşmasında “ Öncelikle engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi için,engelsiz bireylerin katkısı gerekir ” dedi. GÜNDÜZ, Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA’nın “BAYRAK “ şiirini gözleri bantlı bir şekilde okuyarak empati yapması izleyenleri duygulandırdı ve alkış aldı.

Her zaman engellilerin yanında olan ve engellerle yaz tatili ve denize girme projesini uygulayan iş adamı Ahmet ÇELİK’de ,” İçimizden birileri olan engellilere ait park,yol ve asansörlerin engelsiz vatandaşlarca kullanılmakta olduğunu görmek bizleri üzmektedir diyerek,o tür insanları empati yapmaya davet ediyorum” dedi..

Öğle saatleri Düşler Dünyası şair ozan ve sanatçıların birbiri ardına söylediği muhteşem eserler ile başlayan ve akşama kadar süren Engeliler için ” FARKINDAYIZ KONSERİ” katılımcılara güzel saatler geçirdi.

TSD İstanbul şubesinin bacağından engelli Başkanı İlyas YILDIZ ile engelli üyelerinden Arife GÖZÜKIZIL‘ın da söylediği şarkılar da hafızalarda yerini aldı. Fevkalade geçen “ FARKINDAYIZ ” konseri ,Düşler Dünyası’nın tekrar TSD İSTANBUL Şubesinde bir etkinlik daha yapma sözü vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim