Sahil Yolumuzun adı neden “Kenedi” caddesi olsun ?

Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih ilçelerini içine alan Sahil caddesinin adı devlet büyükleri gördükleri lüzum üzerine eski ABD devlet Başkanlarından birisi olan John F.Kenedy’nin soyadına izafeten Kenedi caddesi adını vermişler. Eğer Kanuni bir zorunluluk yok ise bu caddenin adı Turgut Özal Caddesi olarak değiştirilmelidir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Tarih konularda da Milli Olmak Gerek …

Rusya ve Batılıların Osmanlı Devleti için hasta adam dedikleri bir dönemde Osmanlı Ordusunun 1916’da Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olarak tarihe geçtiği halde İngilizlerin, Türk tarih kitaplarından sildirmek için çaba sarf ettiği bu kahramanlık destanı son yıllarda halkımıza hatırlatılmaya başlandı. Kut’ül Amare savaşında bütün İngiliz kuvvetleri esir edilmiştir.

Bunun gibi dünya tarihi açısından bir çok önemli olayı artık halkımıza anlatma zamanı geldi.

Bu savaşta Osmanlı ordusu 13 bin İngiliz askerini, 13 Generali ve 481 İngiliz subayını esir aldı.

İngilizler ve Müttefikleri bu savaşta 23 bin ölü verdi. Ak Parti Hükümeti ilk kez son 3 yıldır unutturulmaya çalışılan bu kahramanlık destanını halkımıza hediye etmiştir.

Kültür’de, Sanat’ta, Edebiyatta mutlaka milli bir politika benimsemek gerek

Bunu hükümet politikalarında az da olsa görmek sevindirici bir durum. Son yıllarda yapılan statlara, kültür merkezlerine verilen “ARENA” isimlerine ,Cafe isimlerine ülkenin en üst düzey idarecisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın itiraz edip Cafe yerine Kıraathane ismini kullanın demesi doğru bir yaklaşımdı.

Arena ismine karşılık gelen Türkçe bir isim kullanın tespiti de çok önemlidir.

Kültür Bakanlığına ayrılan bütçe en az savunma kadar olmalıdır. Çünkü kültürünü, tarihi çok iyi bilen bir nesil tank ,top ve tüfeng’ den daha etkilidir.

Bunun en bariz örneğini 15 Temmuz Hain darbe girişimi sırasında canlı olarak yaşadık. Darbeciler’de Uçak, Tank ,Top, Tüfeng vardı ama imanlı halkımız göğsünü bunlara siper ederek geri püskürttü. Bundan dolayı devlet büyükleri Kültür’e, Sanat’a ve Edebiyata da gerekli önemi vermeleri gerekir.

Halkımızın siyasi olarak farklı görüşleri ve düşünceleri olabilir. Ama ülkemizin ve halkımızın selameti açısında Milli konularda mutlaka birlik ve beraberlik içinde hareket etmek zorundayız.

Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olan John F.Kenedy adı artık en önemli sahil güzergahımıza isim olmasın.

Buranın adı en zor bir dönemde ülkemize çağ atlatan merhum Turgut Özal’ın adı ile anılsın.

Eğer Kanuni bir sorumluluk var ise de bu isim verildiği zaman orası 2 şeritli yol idi. Şimdi ise 4 geliş 4 gidiş oldu. Bundan dolayı ülkemize hiçbir katkısı olmayan eski bir ABD.li devlet başkanın soyadının verilmesi gelecek kuşaklarımıza bir şey vermez.

Burada da milli olup kendi cumhur başkanımızın adını vermek için yayın grubu olarak bir kampanyan başlatmak isteriz.

Yetkililer ile bu konu hakkında görüşerek daha sonraki yayınlarımızda sizleri bilgi sahibi yapacağız.

Her konuda artık milli olmak zorunda olmanın zamanı geldi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim