Tunceli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan polis lojmanlarının güvenliğini sağlayan noktaya bu akşam 20.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda ilk açılan ateşte 3 polis ile yoldan geçen Sanem Gündüz adlı vatandaş yaralandı. Noktaki polislerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.  Çatışmanın sürdüğü bölgeye zırhlı araçlarla takviye Özel Harekat polis timleri sevk edildi. Mahalleden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Halkın panik içinde evlerine kaçtığı çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK’lılar, mahallenin ormanlık kesimine kaçtı. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan ve ameliyata alınan 1 polis memuru yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. 
 
Bu arada saat 22.00 sıralarında da kentin Atatürk Mahallesi’nde yoğun silah sesleri duyuldu. Polis kent merkezinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. 
 
ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU 
 
Tunceli’de PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurunun Aydın Nazillioğlu olduğu belirtildi. Balıkesir nüfusuna kayıtlı olan şehit Aydın Nazillioğlu’nun cenazesi yarın Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine uğurlanacak.
 
 
YARALILAR ELAZIĞ’A SEVK EDİLDİ 
 
PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan polis memurları Hakan Çalışkan, Sefa Arı ile yaralanan sivil bir kadın Tunceli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Elazığ Asker Hastanesi pistine indirildi.  Yaralı polisler burada bekletilen ambulanslarla Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, yaralı Sanem Gündüz de  Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde götürüldü. Yaralı polislerin geldiğini duyan meslektaşları ve vatandaşlar kan vermek için hastaneye akın etti. Yaralı polislerin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. 
 
 
Editör: TE Bilisim