Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Fethullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen tanık olarak dinlendi. Gülen Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın tapınak şovalyesi olduğunu iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Birinci Ergenekon davasının 190. duruşmasına tanık olarak dinlenen, Fethulah Gülen’in yeğeni olan avukat Kemalettin Gülen’in ifadeleri damgasını vurdu. Danıştay saldırısından sonra ifadesi alınan Alparslan Arslan, saldırıdan önce Danıştay üyelerinin fotoğraflarını yayınlayan Vakit gazetesini ve Mustafa Birden’in telefonunu Kemalettin Gülen’in kendisine verdiğini iddia etmişti. Kemalettin Gülen de mağdur olduğunu ifade ederek müdahil olmayı talep etmişti. İşte bu talep doğrultusunda Gülen tanık olarak dinlendi.
Gülen duruşmada, Arslan’ı üniversite yıllarında tanıdığını ve ülkücü görüşe sahip gözü pek, cesur biri olduğunu söyledi. Arslan’ın üniversitede 40’a yakın eyleme ve fakülte baskınlarına katıldığını, Arslan’ın inandığı fikirleri sonuna kadar savunduğunu belirtti. Daha sonra ise sanıklar ve tanık arasında şu diyaloglar geçti:

Muzaffer Tekin: Alparslan Fethullah Gülen’in görüşlerinden etkilenmiş midir?
Gülen: Cemaatin insan yapısını pasif bulurdu. Hatta bu konuda Arslan’la tartışırdık.
Muzaffer Tekin: Alparslan Arslan’ın çapraz sorgusunda “Kemalettin Gülen, Vakit gazetesindeki fotoğrafları bana gösterdi. Mustafa Birden’in telefonunu Kemalettin’den aldım. Kemalettin, Mustafa Birden’e telefon edip küfür etmiş” dedi.
Gülen: Yalan ve iftira. Alparslan Arslan ile en son temmuz 2005’te görüştüm. Mustafa Birden’in telefonunu niye benden alsın. Kendisi avukat,kendisi bulur. Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin akrabasıyım Zaman gazetesinin, Samanyolu televizyonunun ’Ergenekon’ ile ilgili yayınları nedeniyle Danıştay olayını Fethullah Gülen cemaatinin üzerine yıkmak için kara propaganda yapılıyor. Alparslan Arslan’ı 1998’de tanıdım. Ülkücü ideolojiye sahipti. MHP’yi savunuyordu. Cemaatçileri uysal, antipatik buluyordu. Cemaatle ilişkisi olduğuna dair bilgim yok. Sonra İşçi Partili olmuş, en son sonra tapınakçı olmuş.
Oktay Yıldırım: Tapınakçı sözünü açar mısınız?
Gülen: Tapınak şövalyeleri vardı. Tefeci, haraççı ve cinayet işleyen gruplardı.
Oktay Yıldırım: Bunlar Hıristiyan mıydı?
Gülen: Aşırı gruplardı, baştakileri şeytana tapıyorlardı.
Alparslan Arslan: Sizi tanımam, ilk defa burada gördüm. Bahsettiği okul baskınları Danıştay saldırısı ve diğer olaylarla ilgim yok. (Vatan)

Editör: TE Bilisim