Binlerce Suriyeli, İstanbul Bayrampaşa’daki Büyük Otogar’da toplanıp karayolu ile Türkiye’den çıkmak istiyor. Kiraladıkları otobüs ve özel araçlarla Edirne’ye ulaşmayı başaran yüzlerce sığınmacı ise sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti. Karayoluyla Yunanistan’a gitmek isteyen Suriyeli sığınmacılar, İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise Suriyelilere bilet satmıyor.

Özellikle Trakya Bölgesi’ne giden otobüs firmalarının bilet satmaması nedeniyle yüzlerce Suriyeli, otogarda bekliyor. Sığınmacıların büyük çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

SURİYELİ KAÇAKLAR YOLLARDA

Edirne’de dün gece kaçak yollarla kente girerek otogarda bekleyen 250 Suriyeli mültecinin ardından, bugün sabah da çantaları sırtlarında yaklaşık 800 Suriyeli, TEM otoyolundan yürüyerek Edirne’ye girmeye çalıştı.

Kaçakların önünü polis ve jandarma kesti. Suriyeliler, Yunanistan üzerinden Almanya’ya gitmeyi hedefliyor. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan kaçaklar güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Mülteciler, Türkçe, “‘Burası Türkiye İsrail değil”, “Önümüzü açın gidelim”, “Tayyip baba bize zorluk çıkarma, kapıları aç” diye slogan attılar.

Editör: TE Bilisim