Demokrasi nöbetleri kuru bir kalabalık değildir

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta söylediği gibi ülkesinin tehlikede olduğunu gören halkımız asıl görevleri olmamasına rağmen imanlarının gereği olarak inisiyatif alıp canlarını ortaya koyarak vatanlarını savunurken şehadet şerbetini içen şehitlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız diyor.

Darbe teşebbüsünün 1.yılında 14,15 ve 16 Temmuz 2017 tarihinde ilçe meydanlarında yapılacak olan demokrasi nöbetlerine okurlarımızı,takipçilerimizi ve izleyenlerimizi en yakın ilçe meydanında yapılacak olan demokrasi nöbetlerine her kesi bekliyoruz.

Bugün ülkemizde rahat yaşıyorsak canını ortaya koyup şehadet şerbeti için şehitlerimiz sayesindedir

Dini için,bayrağı için, vatanı için ölümü göze alıp şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bazen deniyor ki 15 Temmuz şehitlerine daha çok önem veriliyor ve bu da şehitler arasında ayrıma sebep oluyor diye. Asker,polis,ve görevi gereği şehit olanlar elbetteki çok önemli ve ülke olarak onların kımetini her zaman bilmemiz gerejir.

Ancak 15 temmuz şehitlerinin çoğu sivil halk ve hiçbirisi darbe girşimi olduğu an evinde oturup dışarı çıkmasaydı kanunan haklarında hiç bir kovuşturma ve dava açılma şansları yoktu.

Yani bu şehitler görev icabı değil kendi hür iradeleri ile ülkenin işgal edilmemesi için canlarını ortaya koyrak bomba ve kurşunlara meydan okudular.Halk ve devlet idarecileri nezdinde daha çok takdir görmelerinin sebebi budur.

Şehitlere ölü demeyin diyen kitabın mensupları olarak kayıtlarımızda adı olan 97 şehidimize ve daha sonra hastanelerde şehit olup ve isimleri burada olmayan bütün şehitlermize hanin darbenin 1 senesinde Allah’tan bir kez ddaha rahmet dileriz.

SİVİLLER ŞEHİTLER :

Ümit Yolcu,
Zekeriya Bitmez,
Mahir Ayabak,
Halil İbrahim Yıldırım,
Türkmen Tekin,
Vedat Barceyci,
Ahmet Kocabay,
Fahrettin Yavuz,
Kemal Ekşi,
Mehmet
Ali Kılıç,
Şenol Sağman,
Muharrem
Kerem Yıldız,
Fatih Satır,
Halil Kantarcı,
Osman Yılmaz,
Burak Cantürk,
Haki Aras,
Tolga Ecebalil,
Mehmet Güder,
Emrah Sağar,
Yunus Emre Ezer,
Erkan Pala,
Şuayip Seferoğlu,
İlhan Varank,
Tahsin Gerekli,
Vahit Kaşçıoğlu,
Mustafa Direkli,
Recep Büyük,
Erdem Diker,
Orhan Göytan,
Fatih Yusuf,
Gökhan Esen,
Kader Sivri,
Murat Akdemir,
Mustafa Canbaz,
Şükrü Bayrakçı,
Hasan Kaya,
Abdullah Tayyip Olçak,
Erol Olçak,
Lokman Oktay,
Mehmet Yılmaz,
Mete Sertbaş,
Muhammed Ambar,
Murat Naiboğlu,
Mustafa
Kaymakçı,
Onur Kılınç,
Sevgi
Yeşilyurt,
Şirin Diril,
Timur Akdemur,
Yılmaz Ercan,
Askeri Çoban,
Burhan Öner,
Mehmet Karaaslan,
Cemal Demir,
Samet Uslu,
Onur Ersan Ayanoğlu,
Mahmut Coşkun Su,
Köksal Parmil,
Salih Alışkan,
İbrahim Yılmaz,
Metin Arslan,
Ahmet Kara,
Adil Büyükcengiz,
Ömer Çetin Teker,
Murat Kocatürk,
Batuhan Ergin,
Murat Demirci,
Çetin Can,
Yalçın Aran,
Muhammed Fazlı Demir,
Halil İbrahim Yıldırım,
Mehmet Şefik Şefkatlioğlu,
Hüseyin Kısa, Muhammed Aksu,
Şeyhmus Demir,
Barış Efe,
Münir Alkan,
Servet Asmaz,
Ömer Cankatar,
Mustafa Çelik,
Murat Mertel,
İsmail Kefal,
Jouad Merroune (Faslı),
Ayşe Aykaç.

POLİS ŞEHİTLER

Mehmet Şevket Uzun,
Serdar Gökbayrak,
Fatih Dalgıç,
Ozan Ozan,
Kemal Tosun.

ASKER ŞEHİTLER

Servet Asmaz,
Mustafa Çelik,
Sait Ertürk,
Ömer Faruk Nazlıcan,
Ferhat Daş,
Emre Demirbilek,
Cihan Şahin.

İşte 15 Temmuz Hain darbe girşiminin sembol şehitleri

Ömer Halis Demir KİMDİR?

1974 yılında Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya gelen Ömer Halisdemir doğma büyüme buralıdır. 15 Temmuz Darbe Girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir darbe gecesi darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürmüş ve daha sonrasında şehit olmuştur.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğu hep maddi sıkıntılarla geçmiştir. Çukurkuyu'da eğitim görem Halisdemir okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile evli olup evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu bulunmaktadır.

Darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in mezarını her gün yüzlerce ziyaretçi akın etmektedir.

O gün terörle cansiparene mücadele eden ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, cuntacıların Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı da ele geçirmek istediğini öğrenince en güvendiği askeri Astsubay Ömer Halisdemir'i aradı. Ömer Astsubay'a "Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir. Onu karargâha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et" dedi. Halisdemir de vakur bir sesle "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" diye karşılık verdi. Astsubay Ömer Halisdemir, cuntacı general ile yanındaki 10 kişilik timin karşısına tek başına dikildi, "Karargâha giremezsiniz, Zekai paşanın emri" dedi. Halisdemir, korumaların müdahalesine rağmen silahının namlusuna mermiyi vererek cuntacı generali vurararak darbenin seyrini değiştird. Ruhu şad olsun.

Erol Olçuk ve Oğlu Abdullah Tayyip Olçuk

Erol Olçuk :

1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalışan, özellikle AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren Erol Olçok, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte önce Altunizade’deki ardından saldırıların yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişe katıldı. Olçok ve oğlu, darbecileri ikna etmeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla köprü üzerinde şehit düştü.

Çorum’dan İstanbul’a başarı dolu bir hayat

Aslen Çerkes olan Erol Olçok, 5 Mart 1962 tarihinde Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra 2 yıl Çorum’da Kuran kursunda okudu. Daha sonra Çorum İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenimine devam etti. 1982 yılında üniversiteyi kazanarak ilk kez İstanbul’a geldi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Slayt Reklam, 1988 yılında Rekpa Reklam, 1989 yılında ise Ajans E’yi kurdu.

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ilk seçim kampanyasını yaptı. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Basın Danışmanı olarak göreve başladı. Ocak 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanı oldu. 1998 yılında Nihal Olçok ile evlendi ve 1999 yılında ilk evladı Abdullah Tayyip doğdu.

1998 yılında Arter isimli reklam ajansını kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalışan Erol Olçok, AK Parti'nin ismini, logosunu tasarladı, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarını gerçekleştirdi. 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti. Erol Olçok’un 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’de “Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmi çalışması en bilinen çalışmaları oldu.

15 Temmuz gecesi Boğaziçi ve FSM'de yaşananlar

Türkiye'nin yaşadığı en kanlı gecelerden biri olan 15 Temmuz darbe girişimi, ilk olarak FSM ve Boğaziçi köprülerinde yaşanan hareketlilikle duyuldu.

Köprülerin FETÖ'cü hainler tarafından tutulduğunu gören vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine, "Bu vatanı size bırakmayız" diyerek cuntacıların karşısına dikildi.

“Bu vatan bizim, kimse bizden alamaz”

15 Temmuz akşamı darbe girişiminden haberdar olan Erol Olçok, hemen meydanlara inmek için harekete geçti. Altunizade’deki evinden çıkmaya hazırlanan Olçok, oğlu Abdullah’a, annesi ve kardeşlerinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah Tayyip, “Sen nereye ben oraya” karşılığını verdi. Bunun üzerine, baba-oğul darbecilere geçit vermemek için birlikte yola çıktı.

Erol Olçok ve oğlu, önce Altunizade’ye gitti. Olçok, sokağa çıkan vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım” sözleriyle cesaret verdi. Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürüyen kalabalığın sayısı giderek artarken, Erol Olçok da gençlerle birlikte en önden gidiyordu.

3 mermi ile şehit düştü

Kalabalık, tekbir ve slogan atarak ilerlerken köprüden ateş açıldı. Erol Olçok, askerleri ikna etmeye çalıştı. İkna olmayacaklarını anlayınca oğlu Abdullah’ı daha güvenli bir yere almak istedi. Bu sırada darbecilerden gelen kurşunla vuruldu. Babasına yardıma koşan Abdullah Tayyip ise 2 zırh delici merminin hedefi oldu. Abdullah Tayyip Olçok, olay yerinde şehit düşerken, Erol Olçok hastanede şehadete ulaştı.

Erdoğan: Erol benim yol arkadaşımdı

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaya devam edemeyeceğini ve çok üzgün olduğunu belirten Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı" dedi. Erdoğan, Olçok’ların kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu.

Erdoğan, Erol Olçok'un cenazesinde gözyaşlarını tutamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde hayatını kaybeden yakın arkadaşı Erol Olçak, oğlu Abdullah Olçak ve Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadı, konuşmasını erken bitirdi.

"Erol'un bizde çok hakkı var"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Erol Olçok ile çok yakın arkadaş olduğunu belirterek, "Çok özel tabii ki çok yakın bir dosttuk biz. Yakın zamanda görüştük, tekrar beraber olacaktık. Kendisi olağanüstü vasıfları olan bir arkadaşımızdı. Acısını hep beraber yaşıyoruz. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Yavrusu, yavrumuz Abdullah'ın mekanı cennet olsun. Şu da bir gerçek ki Erol'un da bizde çok hakları var. Bu davaya çok hizmet etti. Onu da hiçbir zaman unutmayacağız. Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

Şehidin ismi ölümsüzleşti

Erol Olçok’un şehadetinin ardından Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Beylerbeyi Spor Kulübü, 75. Yıl Stadı'nın ismini değiştirilerek 'Şehit Erol Olçok Stadyumu' yaptı. Şehidin ismi, Uşak Üniversitesi sinema salonuna, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Konya Meram’da bulunan belediye parkına, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Maltepe’deki kampüsüne, Kahramanmaraş’ta bir Anadolu imam hatip lisesine, Konya Karatay’da bir ilkokula, Çorum’da bir Anadolu imam hatip lisesine, İstanbul Ümraniye’de bir Anadolu imam hatip lisesine, Hakkari’de bir ortaokula ve Hatay'ın Hassa ilçesindeki Ardıçlı İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan kütüphaneye verildi.

Ankara’daki özel herakat ‘ı bombalayıp çok sayıda vatanını savunan kahramanı katleden bombayı atan ve attıran zihniyeti en şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Ne kadar yazı yazarsak yazalım hiç bir şekilde şehadet şerbetini kahramanlarımızın hakkını ödeyemeyiz.

Hain darbe girişiminin ilk senesinde şehitlerimize bir kez daha ALLAH’tan rahmet geride kalanlara da sabır dileriz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim