Durmuş;Gazetemize yaptığı ziyarette insan ekmeğini yediği ülkesine ihanet etmez dedi

Gazetemizin imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’i ziyaret eden Mali Müşavir Yüksel Durmuş darbe girişim ile alakalı şunları söyledi“ Mali Müşavir  Yüksel Durmuş, Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardeşliğimiz Geleceğimizdir. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, bu halkın bir neferi olarak Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından tepkimizi millet olarak ortaya koyduk.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

15 Temmuz’daki darbe girişiminin, milletin karşı duruşu ve etkin bir şekilde mücadelenin içinde oluşuyla tez zamanda bastırıldığının altını çizdi. Durmuş, “23 Nisan 1920’de aziz milletimizin düşmana karşı duruşuyla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi milli iradenin tecellisini sağlamıştır. Açıldığından bugüne kadar darbelerle demokrasiye ara verilmiş, fakat damarlarında özgürlük ateşi dolaşan Türk Milleti kararını demokrasi ve özgürlükten yana kullanmış ve halkın iradesi ülkemizde demokrasiyle taçlandırılmıştır. Bu kahpe darbe girişiminde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gazi Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hunharca hedef alınmıştır. Darbe girişiminde Türk Silahlı Kuvvetleri alet edilmek istenmiş, kahraman Türk Ordusu bu hainleri içerisinden temizlemeyi bilmiştir” dedi.

Halkın ödediği vergilerle alınan uçak, helikopter, tank ve silahlarla halkın üzerine ateş açılmasının affedilebilir bir şey olmadığını dile getiren Yüksel Durmuş, “250 şehit ve 2 bine yakın yaralı ile bu darbe bastırılmıştır.

Bu kahraman milletin dişinden tırnağından artırdığı vergilerle kahramanca savaşıp şehadet şerbetini içen, şehit mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum.

Türk milletini hükümranlık altına almak isteyen içerideki ve dışarıdaki tüm hainlere Allah fırsat vermesin. Demokrasi ve milletimizin iradesine kasteden eli silahlı darbecilere karşı dik duruşu ile bize önder olan Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine, demokrasiye bağlı tüm güvenlik güçlerimize, milli iradeye, demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım.

Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim