Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, memleketlerinden uzakta kalan Şanlıurfalı üniversite öğrencilerine sıla hasretini bir nebze de olsa gidermek ayrıca birbirini tanımayan öğrencileri tanıştırmak için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. 11 Nisan Sıra Grubu’nun yerinde bir araya gelecek öğrencilere, tanışıp kaynaşmanın yanı sıra Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez yiyeceği olan çiğköfte de ikram edileceğini kaydeden Kayacan, Mehmet Çimen grubunun ise davetlilere türkü ziyafeti çekeceğini anlattı. Başkan Kayacan, ilk kez düzenlenecek ve geleneksel hale getirmeyi düşündükleri Tanışma Gecesi’nde öğrencilerin sorunlarının dinleneceğini, ihtiyaçları olanların da ihtiyaçlarının giderilmesine çalışılacağını vurguladı.

İstanbul Times Haber Merkezi /Müslüm Aktürk


TANIM GÜNLERİ

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, 11 Nisan Kurtuluş Haftası’nda Şanlıurfa’yı İstanbul’da tanıtacak bir program hazırlığı içinde olduklarını da ifade etti. Şehirlerin tanıtımla ilgili bugüne kadar Feshane’de yapılan etkinliklerin 2017’den itibaren Yenikapı’da gerçekleştirileceğini bildiren Kayacan, “Allah nasip ederse Yenikapı’da memleketimizin şanına yakışır bir hafta düzenlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.  

BİZ HİZMETKARIZ

Kayacan, İstanbul’daki Şanlıurfalılara da seslenerek, derneğin sadece görev yapan yönetimin değil bütün Şanlıurfalıların olduğunu hatırlatarak, “Biz şu anda hizmetkar konumundayız. Hemşehrilerimiz teveccüh göstersinler, her zaman derneğimize uğrasınlar, Bizimle fikir alış-verişinde bulunsunlar. Böyle davranışlardan mutlu oluruz, haz alırız” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim