"Daha Sağlıklı Bir Türkiye" için çalışmalar hız kesmiyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu toplantı ve incelemelerine Ramazan'da da ara vermedi. Sağlık hizmetlerinin fotoğrafının ortaya konulduğu "İl Değerlendirme Toplantıları"nın ilki Kayseri'de düzenlendi.

İstanbul Times Haber Merkezi 


Bakan Müezzinoğlu, Kayseri temaslarına Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi, Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aşı Geliştirme Merkezi'ni ziyaretle başladı. Ardından İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti. Sağlık hizmetlerinin enine boyuna incelendiği toplantıların ikincisi Eskişehir, üçüncüsü ise Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu gittiği şehirlerde devam eden sağlık yatırımlarını da inceledi. Edirne'de Havsa Devlet Hastanesi, Kırklareli'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eskişehir'de Yunus Emre Devlet Hastane'si ek binası ve Kayseri'de Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Dr. Mehmet Müezzinoğlu sağlık çalışanlarını da unutmadı. İlk olarak Edirne Uzunköprü Kadın Doğum Hastanesi'nde sağlık çalışanları ile  buluştu, sorunları ilk ağızdan dinledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmalarda ikinci adres Kayseri'ydi. Sağlık Çalışanlarının Bakanlarıyla buluştuğu iftar programına katılım oldukça yoğundu. Eskişehir Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleşen iftar programında da manzara aynıydı.

Bakan Müezzinoğlu Gaziantep'te ise farklı bir uygulamaya imza attı. Gece nöbet tutan sağlık çalışanlarıyla buluştu. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde düzenlenen sahur programı sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim