Sunumu Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri  Mimar İş adamı  Süleyman Uluocak yaptı

Aydınlar Ocağı Genel Merkez Genel sekreteri Mimar Süleyman Uluocak konuklar ile teker teker ilgilendikten sonra  yemek kısmının bitmesi ile İş adamı Ahmet İyioldu’yu sahneye davet ederek yemek duası yapmasını istedi. Uluocak özellikle Bayır Bucak Türkleri için açılan hesaba yatırılmak üzere katılımcılardan ayni ve nakdi katkı yapabileceklerini söyledi. 

 Uluocak yemek duasından sonra Aydınlar Ocağı Genel başkanı Prof.Dr.Mustafa Erkal‘ı  açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet etti.

Prof. Erkal konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle kuruluşundan günümüze cumhuriyetimiz için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve korucularımıza çok şey borçluyuz. Hepsine Allah’tan rahmet dilerim. Genel sekreterimiz  sayın Süleyman Uluocak konuya giriş yaptı. Ancak önemli olması nedeni ile bende kısaca temas etmek isterim. Bayır Bucak Türkleri için yardım kampanyası açtık. Ayni ve nakdi yardımlarınızı yapmanızı bekleriz. Aydınlar ocağı olarak 42.şuramızı Iğdır’da yaptık. Iğdır ‘ı bilinçli bir şekilde seçtik. Hükümet bir çok konuda hata yapıyor. Yeni Anayasa dedikleri zaman eski anayasaları kabul etmemek gibi bir neden çıkıyor.  Buna Yenilenen Anayasa deseler daha doğru bir terim kullanmış olacaklar dedi. PKK ‘yı muhatap kabul eden herkes bu hatasının bedelini ödemek zorundadır. Hükümet daha iyi bir demokrasi için çok şey yapabilirdi. Ancak yapılmadı. Mesela yıllardır % 10 olan ülke barajı biraz aşağı çekmek mümkündü ama bir şey yapmadılar. Türkiye’nin AB ile alakalı çalışmaları artık gazetelerin iç  sayfalarında minik şekilde yayınlanıyor. Rum kesimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin mandalinasını bile almıyorken bu iki topluluk nasıl yan yana yaşayacak ? Şu an Ünversiteler barut fıçısı gibi her an her şey olabilir. Hükümet Suriye başta olmak üzere Ortadoğu da bir çok hatalar yaptı.

Prof.Dr.Mustafa Yıldırım” Diyanet olmazsa ortalık kan gölüne dünmüştü” dedi

Diyanet işleri başkanlığının  bir çok eksik ve hatası olmasına rağmen Türkiye  için Diyanet işleri başkanlığı hayati bir öneme sahip olduğunu söylemek zorundayım.

Prof.Dr Mustafa Yıldırım,Nuh tufanından önce bir yıl bir ay hükmünde imiş. Bundan dolayı Nuh aleyhiselam 950 yıl yaşadı deriz. Oysa bugünkü hesap ile bunun ancak 70 yıla tekabül ettiğini söylemek gerekir.

Dünyada herkesin anlayacağı bir dil yok. Peygamberler geldikleri kavmin dili üzerine risalet görevi yapmışlardır. İslam dini geldiği zaman o   bölgede Hurma ve üzüm  olduğu için  bu nebatatların ismi Kur’an da geçer ama bir mandalina veya portakalın ismi geçmez çünkü o bölgede bunlar yoktu ve cenab-ı hak örnek olarak toplumun bildiği ve yediği nebatatları örnek göstermesi anlaşılabilir dedi.

Her toplumun kendine has bir kültürü ve yaşayış tarzı vardır. Şimdi burada sakla samanı gelir zamanı desem hepiniz ne amaçlarla bunu söylediğini bilir.Ama aynı şeyi İngilizlere desem bu durumu pek de net anlayabileceğimi sanmam dedi.

Peygamber döneminde Medine’nin, nüfusu henüz 10 bin kişi iken bunun yarısı gayri Müslimler’di. Bunların içinde 3 bin’i de Münafık olduğunu ifade eden Yıldırım her şeyi zamanına göre değerlendirmek gerekir dedi.

İslamiyet kadına çok şey  verdi

İslamiyet gelmeden önce kadının kendisi miras malı olarak algılanırdı. İslam kadını mirasa varis etti. Prof. Dr.Mustafa Yıldırım kendi zamanlarında bir çok inançlı kişinin çocuklarını normal okullara göndermediğini babasının da kendisini İmam Hatip okuluna gönderdiğini eğer bu okullar olmasaydı  kendisinin çiftçi olmak zorunda olduğunu söyleyerek İmam hatiplerin çok büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Yıllarca Arapların Kültürü bize din diye anlatıldı

Din olarak hepimizin Kur’an’ın emir ve yasaklarını rehber edinmesi gerektiğini ifade eden Prof.Yıldırım ,yıllarca bizim ülkemizde Arap  kültürü din olarak lanse edildi. Hadis-i şerifler bile o devre göre söylenen peygamber sözleridir.  Bugün uygulanma imkanı olmayan Hadis-i şerifler vardır. Bunları uygulamadı diye kimse günaha girmez. 

İslamiyete Hizmetleri asla unutulamaz

Hz.Ebubekir zekat vermeyenlere karşı savaş ilan ederek toplumda zayıf kesimin korunup gözetlenmesini sağladı. Hz.Ebubekir’in islamiyete bir çok hizmeti var ama bu bile tek başına muhteşem bir katkı ve destektir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Hz.Ömer İslam beldelerinde ehil olup veya olmayanların uydurma Hadis yazmasını istemediği için Hadis yazımını yasaklayarak  güzel bir hizmet yapmış oldu.

Hz.Osman değişik el yazması Kur’an-ı kerimleri toplatıp yakarak bir heyet marifeti ile Kur’an’ın bugüne kadar bize ulaşmasını sağladığı nüshaları yaptı. Allah kitabını koruyacağını ifade ediyor ama buna Hz.Osman ‘ı vesile etti. Eğer Hz.Osman Kur’an nüshalarını tek elden toplatıp kontrol altına almasaydı belki de değişik Kur’an nüshaları elimizde olabilirdi dedi.

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Süleyman Uluocak bütün katımcılara Türk bayrağı rozeti ,2016 yılı takvimi ve Prof.Dr.Mehmet Bakrakdar’ın,Kürtler Türklerin Nesi oluyor ? isimli kitabını hediye etti. Uluocak’ın masaları teker teker gezerek herkese hal hatır  sorması memnuniyet ile karşılandı.

Etkinliğin videosunu izlemek için : www.istanbultimes.tv,www.istanbulunsesi.tv ve istanbultimeshaber You Tube sayfasında izleyebilirsiniz.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim