Bingöl’deki bir ihbara giden 112 ekibi PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. Ekibe yaralı bir teröristin zorla tedavi ettirildiği ortaya çıktı.

YARALI ÇOCUK İHBARI YAPILDI

AA’nın haberine göre; dün akşam saat 19.40’ta Bingöl 112 Acil Komuta Kontrol Merkezini arayan Ağaçyolu köyü muhtarı, “4 yaşındaki bir çocuğun attan düşerek yaralandığı” bilgisini verdi.

Jandarmadan yolun açık olduğu bilgisi alındıktan sonra 2 acil tıp teknisyeni ve 1 paramedikten oluşan sağlık ekibi yola çıktı. GPRS üzerinden ambulansın, ihbarın geldiği Ağaçyolu köyüne ulaştığı tespit edildi ancak ekpile irtibat saat 20.10’da kesildi.

Personele ulaşamayan 112 Kontrol Merkezi, ihbarı yapan köy muhtarını arayarak durum hakkında bilgi aldı. Muhtar; ambulansın PKK’lı teröristler tarafından silah zoru ile Ağaçyolu köyünden Orta Çanak köyüne doğru götürüldüğünü söyledi.

GERGİN BEKLEYİŞ 2 SAAT SÜRDÜ

Komuta merkezinin saat 22.30′da personel ile tekrar irtibat kurmasının ardından ekip 23.00′te Bingöl 112 Acil komuta Kontrol Merkezine döndü.   Aralarında hamile personelin de bulunduğu sağlık ekibinin, PKK’lı teröristlerce farklı bir güzergahtan götürülerek yaralı bir kadın teröriste silah zoruyla müdahalede bulundurulduğu, ambulanstaki ilk yardım malzemelerine de teröristlerce el konulduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim