Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe’nin bulunduğu kentin bu özelliğinden çok, topraklarında 7 Peygamber’in yaşamasının daha önemli olduğunu belirterek, “Hiçbir şehirde olmayan bu özelliğimizi canlandırmalıyız, canlandıracağız” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Akatürk 

Vali Tuna, bazı işadamlarıyla Florya’daki Ziya Şark Sofrası’nda onuruna verilen yemekte buluştu. İşadamı Hıdır Tepret’in ev sahipliğinde bir araya gelen Vali ve işadamlarının toplantısına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, yönetim kurulu üyeleri Ethem Yasak ile Av. Ahmet Küçük ve Viranşehirliler Derneği Başkanı Necati Erol da katıldı.

Vali Tuna, Müslüm Aktürk’ün, “Daha önce görev yaptığınız illerle kıyasladığınızda Şanlıurfa’nın durumunu özetler misiniz, Şanlıurfa’nın hangi özellikleri dikkatinizi çekti?” şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

“Şanlıurfa, insanlık tarihi adına dünyanın en eski, 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe gibi bir tapınağın bulunduğu kent. Göbeklitepe’nin keşfedilmesi bütün dünyayı heyecanlandırdı. Tarih adına bilinen bilgiler Göbeklitepe’nin ortaya çıkarılmasından sonra yeniden gözden geçirilmeye başlandı.

Dolayısıyla Göbeklitepe özelliğine sahip olmak elbette çok kıymetli ancak bundan çok daha önemlisi Şanlıurfa’da 7 Peygamber’in yaşamış olması.
Şanlıurfa, Hz.İbrahim, Hz.Yakup, Hz.Elyesa, Hz.Lut, Hz.Eyüp, Hz.Musa, ve Hz.Şuayb’ın yaşadığı, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonraki dördüncü kutsal şehirdir.

Şanlıurfa, inanç turizmi açısından çok önemli bir özelliğe sahip kenttir. Şanlıurfa, dünyanın hiçbir şehrine kısmet olmayan 7 Peygamber’in yaşadığı çok özel bir şehirdir. Bu nedenle bu zenginliğimizi canlandırmalıyız inşallah canlandıracağız.”

Vali Tuna, Şanlıurfa’nın gelip geçilecek bir kent olmadığını hatırlatarak, “Turlarla gelen turistleri Şanlıurfa’da 3-4 gün konaklatmamız lazım. Bu şekilde turizmden Şanlıurfa’da önemli gelir sağlayabiliriz.” dedi. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim