Ordu Valisi Orhan Düzgün, Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı ile ilgili, “OR-Gİ isminin yabancı dilde iyi bir çağrışım yapmaması nedeniyle uluslararası uçuşlara açık olacak havaalanına yeni bir isim bulunacağını” söyledi.

Vali Düzgün, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, adı bu zamana kadar, Ordu ve Giresun illerinin kısaltması “OR-Gİ(*)” olarak anılan havaalanı ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan isim tartışmalarına değindi.

Bir gazetecinin, “Havaalanı ile ilgili yeni bir isim olacak mı” sorusu üzerine Vali Düzgün, şöyle konuştu:
“Tabii ki önemli olan, Ordu-Giresun arasında geçtiğimiz günlerde temel dolgusu yapılan havaalanımızın hizmete girecek ve her iki ilin halkına hizmet verecek olması ancak isimle ilgili farklı görüşler var. OR-Gİ isminin yabancı dilde iyi bir çağrışım yapmaması nedeniyle uluslararası uçuşlara açık olacak havaalanına yeni bir isim bulunacak. Açıkçası OR-Gİ fikrinden biraz vazgeçilmiş durumda. Yapım süreci içinde yeni bir isim bulunacaktır. Bu Ordu-Giresun Havaalanı ya da başka bir isim olabilir. Bölgenin ismine yönelik bir isim bulunabilinir. İsim netleştikten sonra bu kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Birkaç alternatif isim olduğunu ancak netleşmeden paylaşmak istemediğini söyleyen Düzgün, “Bu isimler her iki ilin de gönlünü hoş tutacak bir isim olacak. Yani şimdiki gündemdeki isimlerin dışında her iki ilin de razı olacağı bir isim. Bu sürpriz bir isim de olabilir” diye konuştu.

(*) orgy (İngilizce'de toplu seks anlamına geliyor) (AA)

Editör: TE Bilisim