Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, şehit cenazeleri önünde selfie çekerken gösteren bir kapakla çıkan Nokta Dergisi'nin 18. sayısının dağıtımının yasaklandığı iddia edildi.

Bugün bayilerde olması beklenen, ancak yasaklandığı belirtilen derginin kapağı, sosyal medyada büyük tartışma konusu olmuştu.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, polis baskınını Twitter hesabından"Polis an itibariyle ofisimize intikal etti. Saat 01.30... Nokta toplatılacak sanırım. Asker 2007'de baskına sabah gelmişti. Sivil! baskın gece 1.30'da" sözleriyle duyurdu.

Cevheri Güven, derginin tartışmalı kapağının Guardian'ın Tony Blair için hazırladığı bir kapaktan esinlenildiğini belirtti.

Nokta dergisi 18 Mayıs Pazartesi günü yayın hayatına geri dönmüştü. Derginin yeni yayın çizgisinin Cemaat'e yakın olduğu iddia ediliyor.



Dergi son olarak Alper Görmüş yönetiminde 2007’de çıkmış ve Ergenekon soruşturması öncesi “Darbe Günlükleri” kapağıyla çok tartışılmıştı. Bir süre sonra ise yayın hayatına son vermişti.

Editör: TE Bilisim