GEÇİRDİĞİ beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Salih Mirzabeyoğlu ailesinin isteği üzerine İstanbul'a getirildi. Mirzabeyoğlu'nun yakınları hastaneye akın etti.
Gerçek adı Salih İzzet Erdiş olan, Salih Mirzabeyoğlu geçirdiği beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Mirzabeyoğlu'nun akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

AİLESİ İSTANBUL'A GETİRMEK İSTEDİ


Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından aile, Mirzabeyoğlu'nun İstanbul'a naklini istedi. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak mevcut durumu korunan Mirzabeyoğlu, uzman hekim kontrolünde ambulans ile Yalova Devlet Hastanesi'nden İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ


Mirzabeyoğlu'nun Siyami Ersek Hastanesi'ne getirildiğini öğrenen yakınları hastaneye akın etti. Hatırlanacağı gibi, 28 Şubat döneminde İBDA-C davasında yargılanan ve müebbet hapis cezası aldıktan sonra 16 yıl cezaevinde kalan Mirzabeyoğlu, yeniden yargılanıp beraat etmişti.
 

Salih Mirzabeyoğlu Hakkında 

Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket, İstikbal İslamındır - Denenmemiş Tek Nizam, Tilki Günlüğü, Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni, Telegram - Zihin Kontrolü, Parakuta - Para'nın Romanı, Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde, Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu ile İşkence - Gözlem kitaplarını yazarı olan Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat sürecinde İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır.

Seyyid asıllı bir aileden gelen Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile tanışarak Nakşibendi tarikatına katıldı. 1970 yılında da İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar'ın kurucuları arasında yer aldı. Bunun yanında Gölge ve Akıncı Güç dergilerini de çıkardı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da gözaltına alındı. Daha sonra Büyük Doğu hareketi çevresinde yazı hayatına devam etti. 1991'de Amerika'nın Irak'a saldırmasıyla oluşan dönemin siyasi baskıları sonucunda da tutuklandı. 28 Şubat sürecinde de İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. 2001 yılında da idam ile yargılandı. Fakat bu cezanın kaldırılması üzerine müebbet hapse mahkum edildi. 23 Temmuz 2014 tarihinde de İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye oldu.

07.05.2018 tarihinde beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve bir süredir tedavi gören Salih Mirzabeyoğlu beyin ölümü gerçekleşti.

Geçirdiği beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Salih Mirzabeyoğlu, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Yoğun bakım ünitesindeyken akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. 

Mirzabeyoğlu’nun beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklanmasın dan sonra aile Salih Mirzabeyoğlu’nun İstanbul’a naklini istedi. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak mevcut durumu korunan Mirzabeyoğlu, uzman hekim kontrolünde ambulans ile Yalova Devlet Hastanesi’nden İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Kitapları

Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket
İstikbal İslamındır - Denenmemiş Tek Nizam
Tilki Günlüğü
Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni
Telegram - Zihin Kontrolü
Parakuta - Para'nın Romanı
Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde
Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu
İşkence - Gözlem
Şiir ve Sanat Hikemiyatı - Estetik ve Ahlak
İktisat ve Ahlâk - İktisada Giriş
Hikemiyat - Tefekkür ve Hikmet
Kavgam 2 Cilt - Necip Fazıl
Marifetname - Süzgeç ve Şekil
Dil ve Anlayış - Dil ve Diyalektik
İslama Muhatap Anlayış - Teorik Dil Alanı
Necip Fazıl'la Başbaşa - İntibâ ve İlhâm
Kültür Davamız - Temel Meseleler
İdeolocya ve İhtilal - Kavganın İçinden
Yaşamayı Deneme - Kim'in Romanı
Ölüm Odası - B Yedi
Kökler - Necip Fazıl'dan Es-Seyyid Abdülhakim Arvasi'ye
Müjdelerin Müjdesi
Gölgeler
Sahabilerin Rolü ve Manası
Hakikat-i Ferdiyye
Üç Işık
İBDA Diyalektiği
Kayan Yıldız Sırrı
Aydınlık Savaşçıları
Erkam 
Büyük Muztaribler 
İnsan 
Sefine - Fikir
Madde Nedir?
İman ve tefekkür
Berzah - Fikir
Esatir ve mitoloji
Ölüm Odası - B-Yedi 

Editör: TE Bilisim