Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi Ekipler Amirliği Polis Merkezi yakınlarında ikamet eden 48 yaşındaki Şevket K., midesi ağrıyınca, midesinin kirlendiğini düşündü. Bunun üzerine Şevket K., mutfakta bulunan sıvı sabundan yaklaşık 2-3 bardak içti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Sıvı sabunu tüketen şahıs, daha sonra midesinin daha fazla ağrımasıyla komşularından yardım istedi. Şahsın yardımına koşan komşuları durumu fark edince 112 
sağlık ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, Şevket K.’yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından, ambulansla adıyaman eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan şahsın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Şevket K.’nin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Umut Gülaçtı, “Hastamız bilinmeyen miktarda sıvı sabun alması nedeniyle acilimize getirildi. Acil serviste gerekli müdahaleler yapıldı. Şu an gözetim altında müşahedesine devam etmekteyiz. Şu an için genel durumu iyi, takiplerimize devam ediyoruz” dedi. Sıvı sabun içen Şevket K.’nin eşi Remziye K. ise, “Ben kendim görmedim sabun içtiğini. O esnada evde değildim. Beni aradılar kocan hastanede diye hemen hastaneye geldim. Komşulara midem kirlenmiş ondan sıvı sabun içtim demiş. Durum bundan ibaret şu anda durumu görüldüğü gibi iyi” şeklinde konuştu.

SİNEK YUTTU ÖLDÜRMEK İÇİN TARIM İLACI İÇTİ
Benzer bir vaka da Elazığda yaşanmıştı. Yuttuğu sineği öldürmek için zehir içen adam 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutundu.
19 Mayıs 2014 tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyüne meydana gelen olayda, çobanlık yapan 65 yaşındaki Aydın Kıyak, boğazına kaçan sineği öldürmek için yanında çobanlık yaptığı ailenin verdiği tarım ilacını içmesi sonucu zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında solunum cihazına bağlanan ve 12 gün uyutulan Kıyak, toplam 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatta kalmayı başardı.


Editör: TE Bilisim