Dalkılıç, Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Yeni Görev tevdi edildi

Ak Parti İstanbul İl Teşkilatında, Yıllarca İl Teşkilat başkanı olarak görev yapmış, 2 dönemdir’de Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Genel Merkez, Teşkilat başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerine sayılı aylar kala Türkiye’nin en büyük seçmen kitlesine sahip Mega kent İstanbul’u yakından bilen bir teşkilatçı’ nın genel merkez teşkilat başkan yardımcısı olması Ak Parti’nin İstanbul’a ne kadar önem verdiğinin kanıtı olarak algılanmaya başlandı.

Diğer bir çok parti kendi içinde bir uyum sağlayamazken Ak Parti’nin her şeyi planlı ve hesaplı bir şekilde yapmasının İstanbul 39 ilçe belediyesi içinde 25 olan belediye başkanlık sayısını arttırmak için yeni plan ve hamleler yaptığı gözden kaçmıyor.

CHP yerel yönetim seçimler öncesi kendi içinde birlik sağlayamazken Ak Parti safları sıklaştırıyor

Özellikle İstanbul’da ilçe belediye başkanlıkları olan CHP’nin Kılıçdaroğlu ve İnce taraftarları şeklinde ikiye bölünmüş olması Ak Parti’nin gözünü Avcılar, Büyükçekmece, Maltepe, Kartal ve Sarıyer’e dikmiş durumda.

Kılıçdaoğlu Ekibi başarılı bir sonuç alıp İnce taraftarlarının eleştirilerinden kurtulmak için hesap yaparken İnce taraftarlarının da Kılıçdaroğlu ve Ekibi Özellikle İstanbul ve Ankara’da istenilen sonuca ulaşmaz ise eleştiri dozajını daha da artıracaklarının sinyali vermeye başladılar.

31 Mart 2019’ da yapılacak olan Yerel yönetim seçimlerinde İstanbul ve Ankara seçimin kaderini tayin edecek. Ak Parti kendisini seçime götürecek ekibi takviye ederken özellikle genel Merkez İstanbul Teşkilatlarını çok iyi bilen eski iki teşkilat başkanı olan Metin Külünk ve Halis Dalkılıç’a önemli görevler tevdi ederek İstanbul’a ne kadar önem verdiğini kanıtlamış oldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim