Skandalların ardı arkasının kesilmediği ve son olarak, “sistem hatası” diyerek 20 bin öğrenciyi sınıfta bırakan Milli Eğitim’de, bu kez de “harf rezaleti” yaşandı. Samsun’un Alaçam İlçesi’nde, 60 lira yatırarak sürücü kursu sınavına girmeyi bekleyen adaylardan, ismi “M” harfinden sonra gelenler şok yaşadı. Bu adaylara, “Sistem bozulmuş. İsmi M harfinden sonra gelenlerin belgeleri görünmüyor” denilerek sınava giremeyecekleri iletildi. Bu adaylar sınava alınmadılar.

M’DEN SONRA GELENLER: Harf azizliğine uğrayan 80 aday, çalmadık kapı bırakmadı. Kaymakamlık’tan İlçe Milli Eğitim’e kadar başvuran adaylara, “Bir sonraki sınava gireceksiniz ama yeniden 60 lira yatıracaksınız” denilerek ikinci bir şok yaşatıldı.

HATA ONLARIN, BEDELİ BİZ ÖDÜYORUZ: Sözcü’nün ulaştığı ve ismi “M” harfinden sonra geldiği için sınava giremeyen bir sürücü adayı yakını, “Kendi hatalarının bedelini bizlere ödetiyorlar. Hiç değilse 60 liramızı geri versinler” dedi.

SİSTEM BOZULDU: Sınav yapacak olan sürücü kurslarından biri olan Alaçam Sürücü Kursu Kurucusu Hasan Çelik de Sözcü’ye, “Bize hatanın, İlçe Milli Eğitim’in sistemden kaynaklandığını söylediler. Sistem, M harfinden sonrasını göstermiyormuş. Adaylara, ‘siz yeniden 60 lira yatırın, biz sonra size iade ederiz’ denildi. Sanırım Milli Eğitim bu parayı sonradan adaylara iade edecek” dedi. Sözcü’nün konuyla ilgili olarak bilgi almak istediği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim